Atnaujintas 2006 vasario 1 d.
Nr.9
(1409)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai

Tendencingai pateikta informacija žemina žmogaus orumą

Lietuvos kariuomenės kūrėjų savanorių sąjungos Kauno apskrities skyriaus suvažiavimo pareiškimas Lietuvos žurnalistų etikos komisijos pirmininkui

Sausio 24 dieną Valstybės saugumo departamento pareigūnai, apkaltinę „prekyba ginklais“, suėmė buvusį disidentą ir politinį kalinį, Lietuvos kariuomenės kūrėjų savanorių sąjungos pirmininką, Vyčio kryžiaus ordino kavalierių, dimisijos kapitoną Algirdą Petrusevičių. Žiniasklaida su pasimėgavimu rašė apie patrioto, buvusio Seimo nario ir savanorio kūrėjo „nusikaltimus“, kaip kokį kriminalinį nusikaltėlį vadino jį pravarde, lygino jį su banditais. Štai „Kauno dienos“ (2006 01 16, Nr. 21) žurnalistė Greta Čižinauskaitė straipsnyje „Eksparlamentaras vėl po padidinamuoju stiklu“ rašė: „Kartu su Rankelės pravardę turinčiu A. Petrusevičiumi...“ , „A.Petrusevičius sulaikytas gana panašiomis aplinkybėmis kaip pernai rudenį Henrikas Daktaras - savo automobilyje“. Jadvyga Pekarskaitė „Lietuvos ryto“ (2006 01 26, Nr. 21) straipsnyje „Lietuviškų ginklų kūrėjas - vėl už grotų“ rašė: „Neoficialiais duomenimis, tarp įtariamųjų yra ir dar trys kauniečiai, teisėsaugininkų vadinami patriotais“.

Per LTV, TV3 ir LNK žinias, pranešdami apie kratą A.Petrusevičiaus namuose, rodė rankas su antrankiais, nors jis vienos rankos neturi - neteko po sužeidimo bėgdamas iš sovietinio lagerio. Taip pat rodė į mašiną kraunamas dėžes su ginklais, nors A. Petrusevičiaus namuose rasti tik du jo legaliai laikyti pistoletai. Pateikdama informaciją apie A.Petrusevičiaus sulaikymą, internetinė svetainė „Omni laikas“ publikuoja rankų, surakintų antrankiais, fotonuotrauką. Panašiai elgiasi ir interneto svetainė „Delfi“, publikuodama antrankių nuotrauką.

Toks informacijos pateikimas žeidžia žmogaus orumą ir mūsų, kaip savanorių kūrėjų patriotinius jausmus, sąmoningai klaidina visuomenę, menkina tradicines vertybes - patriotizmą, pasitikėjimą Nepriklausomybės gynėjais ir pačia valstybe.

Prašome ištirti, ar minėti žurnalistai nepažeidė žurnalistinės etikos.

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija