Atnaujintas 2006 vasario 1 d.
Nr.9
(1409)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai

Pažaislio vienuolyno ansambliui skirta 50 tūkstančių litų

Pažaislio vienuolynas
iš paukščio skrydžio
Kęstučio Jurelės nuotrauka

Praėjusią savaitę Lietuvos Respublikos Vyriausybės posėdyje buvo nutarta iš Vyriausybės rezervo skirti 50 tūkst. litų XVII-XVIII amžiais statyto Pažaislio kamaldulių vienuolyno ansamblio pastatų šildymo ir remonto išlaidoms iš dalies padengti.

„Mes tikrai džiaugiamės, kad Vyriausybė pagaliau išgirdo mūsų visų prašymą padėti išsaugoti unikalų Pažaislio vienuolyno ansamblį. Už šiuos pinigus vienuolės galės apšildyti bažnyčią ir gyvenamąsias patalpas“, – sakė Kauno miesto savivaldybės mero pavaduotojas Kazimieras Kuzminskas.

Pernai vasarą buvo sudaryta iniciatyvinė grupė dėl Pažaislio kamaldulių vienuolyno ansamblio išsaugojimo. Kauno miesto meras Arvydas Garbaravičius ir arkivyskupas Sigitas Tamkevičius yra šios iniciatyvinės grupės globėjai. Šios grupės iniciatyva buvo organizuojamos diskusijos, rengiami labdaringi koncertai, siekiant surinkti pinigų Pažaislio ansambliui išsaugoti. Tačiau surinktų lėšų nepakako net pagrindinėms vienuolyno eksploatacinėms išlaidoms padengti, todėl buvo kreiptasi į Vyriausybę. 2005 m. spalio 11 d. ministro pirmininko Algirdo Mykolo Brazausko potvarkiu buvo sudaryta darbo grupė Pažaislio kamaldulių vienuolyno ansamblio išsaugojimo projektui parengti. Ši Vyriausybės sudaryta darbo grupė iki kovo 31 dienos privalo parengti projektą dėl vienuolyno išsaugojimo ir jį pateikti Vyriausybei svarstyti. Kauno miesto vicemeras K.Kuzminskas yra Vyriausybės sudarytos darbo grupės narys.

XXI

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija