Atnaujintas 2006 vasario 3 d.
Nr.10
(1410)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai

Vilkaviškio vyskupijoje

Aleksoto dekanate

Paminėjo buvusio zakristijono 100-metį

Šv. Mišias už buvusį zakristijoną,
100 metų jubiliejų švenčiantį
Antaną Lukoševičių aukojo
dabartinis ir buvęs Garliavos
klebonai kunigai Kęstutis Vosylius
ir Petras Dumbliauskas, SDB
Jono PUODŽIŪNO nuotrauka

GARLIAVA. Sekmadienį, sausio 22 dieną, Garliavos bažnyčioje šv. Mišias aukojo ne tik dabartinis klebonas kun. Kęstutis Vosylius, bet ir buvęs Garliavos klebonas, pamokslą sakęs svečias salezietis kun. Petras Dumbliauskas iš Palemono. Šv. Mišios buvo aukojamos už buvusį zakristijoną, 100 metų jubiliejų švenčiantį Garliavos gyventoją Antaną Lukoševičių. Gaila, kad pats jubiliatas šv. Mišiose dalyvauti negalėjo. Kun. P.Dumbliauskas sakė, kad šeimoje girdime žodžius tėve, tėveli, tėveliuk. Tai žmona, tai vaikai kreipiasi į jį vienokiu ar kitokiu reikalu, prašydami pagalbos. Tikru tėvu galime vadinti tokį tėvą, kuris yra doras, moralus, protingas. Bet ir tai dar ne viskas. Svarbiausia – tikintis. Tada tik jo dora, valia, protas bus panaudoti tinkamiausiai, ypač kada reikia parodyti išmintį, gailestį, meilę. Štai melsdamiesi sakome: „Tėve mūsų, kurs esi Danguje...“ Ir tada tėvas turi ryšį su Dangaus Tėvu, naudodamasis Jo Dangiška galia ir valia visais atvejais bus tėvas. Tėvo pašaukimas – didžiulis. Todėl „Tėve mūsų... teesie Tavo valia...“


Šakių dekanate

Džiaugsmo giesmės po bažnyčios skliautais

Šakių meno mokyklos mergaičių
choras „Aušrinės“ (vad. mokyt. Sutkus)
Šakių Šv. Jono Krikštytojo bažnyčioje
Vido VENSLOVAIČIO nuotrauka

Šakiai. Kalėdų laikas – džiaugsmo laikas. Šis liturginis laikotarpis apipintas giesmėmis. Bažnyčia kviečia džiaugsmingai giedoti, šlovinti Viešpatį: „Garbė Dievui Aukštybėse!“ Paskutinį Advento sekmadienį Šakių Šv. Jono Krikštytojo bažnyčioje kalėdines giesmes giedojo Šakių meno mokyklos mergaičių choras „Aušrinės“ (vad. mokyt. Sutkus). Rankose laikydamos žvakeles mergaitės padovanojo daug dvasinės šviesos klausytojams.Tradicija jau tapo jaunųjų šakiečių menininkų koncertai Šakių bažnyčioje.


Kauno arkivyskupijoje

Kauno dekanate

Šventojo kun. Jono Bosko atlaidų šventė

Kaunas. Sausio 29 dieną, Kauno Švč. M. Marijos, Rožančiaus Karalienės (Palemono) parapijoje buvo švenčiami Šventojo kunigo Jono Bosko atlaidai.

Sekmadienio rytą parapijiečiai dalyvavo šv. Mišiose. Ypač gausiai dalyvavo vaikai ir jų tėveliai vaikų ir jaunimo šv. Mišiose (12 val.), nes šv. kun. J.Boskas – vaikų ir jaunimo globėjas. Apie šį šventąjį parapijiečiai žino iš šioje parapijoje dirbančių saleziečių. Jie tęsia pradėtą šventojo darbą šiandieninėje visuomenėje, o ypač Palemono parapijoje.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija