Atnaujintas 2006 vasario 8 d.
Nr.11
(1411)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai

Brakonieriavimas

Brakonieriavimas – neleistina medžioklė, žūklė – reiškinys, dažnas mūsų perdėm „demokratiškame“ gyvenime. Jei prichvatizacija po SSRS griūties dar buvo remiama kažkokiais, nors kreivais ir šleivais įstatymais, tai dabar sklypų, privačios statybos pasisavinimas vyksta pilnu tempu apeinant įstatymus, kas prilygsta brakonieriavimui valstybės ir privačiose valdose.


Kuo save laiko Seimo nariai?
Tautos atstovais ar tik partiniais veikėjais?

LR Konstitucija teigia, kad Seimą sudaro 141 tautos atstovas, o tautos atstovo teises politikas įgyja tik po priesaikos Seime.

Mūsų visuomenėje ir politikoje jaučiamas stygius informacijos ir analizės, ką iš tikro reiškia atstovavimas tautai. Šiandien Seimo nariai kur kas labiau tapatinasi su politine partija, per kurią gavo teisę atstovauti Tautai, ar su profesija bei veiklos sektoriumi, iš kurio asmuo pateko į Seimą.


Dėl sporto rūmų statybos Nemuno saloje

Kauno miesto gyventojų susirinkimo rezoliucija

 

LR Seimo pirmininkui A.Paulauskui, Ministrui pirmininkui A.Brazauskui, Kauno miesto merui A.Garbaravičiui,
Kauno miesto tarybos nariams

Piliečių judėjimas „Kitas pasirinkimas“, atsiliepdamas į Kauno miesto gyventojų susirūpinimą dėl Sporto rūmų statybos projekto svarstymo eigos, sukvietė gyventojų susirinkimą-diskusiją tema: „Ar naujų sporto rūmų statyba Nemuno saloje vienintelis ir teisingas sprendimas?“.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija