Atnaujintas 2006 vasario 17 d.
Nr.14
(1414)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai

Šaknys – ne Kopenhagoje ar Teherane, o Lubiankoje

Petras KATINAS

Protestuotojai Pakistane degina
Danijos ir Norvegijos vėliavas
Reuters/Scanpix nuotrauka

Darosi keista, kai, atrodo, visas pasaulis jau pakankamai susipažinęs su Maskvos intrigomis bei ardomąja veikla visame pasaulyje, kilus musulmonų pasipiktinimui dėl jų pranašą Mahometą įžeidžiančių karikatūrų viename nedideliame Danijos laikraštyje, ėmė kaltinti ką tiktai nori, bet nepažvelgė į padėtį iš esmės. Kaltinami neatsakingi žurnalistai, JAV prezidentas Dž.Bušas dėl karo Irake, sionistai, pagaliau net laisvoji žiniasklaida, bet nenorima pastebėti ar specialiai užsimerkiama, kad visas šis siautėjimas gudriai diriguojamas iš vieno centro.


Priminė Stalino mėsmalę

Petras KATINAS

Koliažas iš Rusijos savaitraščio
„Argumenty i fakty“

Sausio 29 dieną per Rusijos televizijos kanalą „Rossija“ pradėtas rodyti žinomo kino režisieriaus Glebo Panfilovo dvylikos serijų filmas „Pirmajame rate“ pagal Nobelio literatūros premijos laureato Aleksandro Solženicyno to paties pavadinimo romaną. Galima priminti, kad šis romanas apie specialų kalėjimą („šarašką“), kuriame buvo uždaryti garsiausi mokslininkai ir išradėjai, dirbę prie labai slaptų projektų, tarp jų ir atominės bombos bei specialaus ryšio kūrimo. Rašytojas šį kūrinį sumanė dar 1948 metais, kai atsidūrė specialiame NKVD kalėjime „Marfino“, buvusiame netoli Maskvos.


Šalis ta Lukašenkija vadinas

Petras KATINAS

Iki kovo 18-osios prezidento rinkimų Baltarusijoje liko suskaičiuotos dienos. Tačiau nepaisant opozicijos kandidatų, kuriems faktiškai užkirstas kelias į spaudą, radiją ir televiziją, jau dabar pakankamai aišku, kad Aleksandras Lukašenka bus išrinktas trečiajai kadencijai. Netgi tuo atveju, jeigu įvyktų stebuklas ir opozicijos kandidatas surinktų daugiau balsų, Centrinė rinkimų komisija laimėtoju paskelbtų „tėtušį“ A.Lukašenką.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija