Atnaujintas 2006 kovo 3 d.
Nr.18
(1418)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai

Vilkaviškio vyskupijoje

Lazdijų dekanate

Du nauji kunigai iš Lazdijų krašto

Šv. Mišias savo gimtosios parapijos
bažnyčioje kartu su dekanu
kan. Vytautu Prajara (viduryje)
aukoja kunigai Marius Rudzinskas
ir Jonas Jonuška

Lazdijai. Vasario 12 dieną Vilkaviškio Katedroje vyskupas Rimantas Norvila kunigais įšventino du lazdijiečius, vyskupijos diakonus Joną Jonušką ir Marių Rudzinską. Jis per homiliją priminė šventinamiesiems, kad Kristus pakvietė juos savo gyvenimu liudyti tai, ką skelbia, tai, kad jie yra paimti iš žmonių ir turi nuoširdžiai tarnauti žmonėms, nenusigręžti sunkumų akivaizdoje. Jie turi branginti kunigystę labiau už gyvenimą. Vyskupas pasveikino jaunuolių artimuosius ir prašė juos, taip pat parapijiečius melstis už savo vaikus, už savo kunigus. Paminėjo, kad šventimai atlikti anksčiau laiko, nes šie diakonai uoliai tarnauja ir nusipelnė būti priimti į kunigų luomą, ypač dabar, kai ruošiamasi Eucharistiniam kongresui. Vyskupas tuoj jauniesiems kunigams nurodė jų pirmosios tarnystė vietą: kun. M.Rudzinskas dirbs vikaru Marijampolės Šv. Vincento Pauliečio parapijoje, o kun. J.Jonuška – Vilkaviškio Švč. Mergelės Marijos Apsilankymo bažnyčios vikaru.


Panevėžio vyskupijoje

Rokiškio dekanate

Ateitininkai susitiko su vyskupu

Panevėžio vyskupas Jonas
Kauneckas ir Pandėlio klebonas
kun. Kostas Balsys su ateitininkais
Pandėlio Švč.M.Marijos Vardo bažnyčioje

PANDĖLYS. „Pasaulyje yra šviesa“ – tokiu pavadinimu įžodžio šventė vyko Pandėlio šv. Onos ateitininkų kuopoje. Vasario 5-ąją Ateitininkų sąjunga pasipildė penkiomis narėmis. Kartu įžodį davė trys Jaunučių ateitininkų sąjungos narės iš Panevėžio šv. Kazimiero kuopos. Nors lauke spaudė šaltis, tačiau jo nepabūgo ir į šventę atvyko Ateitininkų sąjungos globėjas Panevėžio vyskupas Jonas Kauneckas, Moksleivių ateitininkų sąjungos centro valdybos pirmininkas Artūras Skombrauskas, iždininkė, Panevėžio krašto ateitininkų vadovė Irena Bikulčienė, Panevėžio „Žemynos“ vidurinės mokyklos šv. Kazimiero kuopos ateitininkai.


Panevėžio - Krekenavos dekanate

Zakristijonas bažnyčią išgelbėjo
nuo gaisro

Švč. Trejybės bažnyčios zakristijonas
Vladas Rudžianskas išgelbėjo
maldos namus nuo gaisro

Panevėžys. Švč. Trejybės bažnyčios zakristijonu Vladu Rudžiansku gali žavėtis tikintieji. 68 metų panevėžiečio drąsaus poelgio dėka liko sveiki ne tik vargonai, bet ir išgelbėta pati šventovė nuo galimos didelės nelaimės. V.Rudžianskas į bažnyčią vasario 18-ąją atėjo 7 val. ryte. Vargonininkui įjungus vargonus, maždaug po minutės jie nutilo. Tada jis nuėjo groti šv. Mišioms senaisiais balkone esančiais vargonėliais. Buvo maždaug pusė devynių, kai pastebėta nelaimė. Tuo metu zakristijonas tikrino, kaip šyla radiatoriai.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija