Atnaujintas 2006 kovo 3 d.
Nr.18
(1418)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai

Popiežius kviečia naujai išgyventi Gavėnią

Popiežius Benediktas XVI
sveikina į Šv.Petro aikštę Vatikane
susirinkusius maldininkus
Nuotrauka iš „L’Osservatore Romano“

Sveikindamas sekmadienio vidudienio maldai į Šv. Petro aikštę susirinkusius maldininkus, popiežius Benediktas XVI priminė sekmadienio šv. Mišių Evangelijos skaitinyje girdėtą pasakojimą apie Jono Krikštytojo mokinių ir fariziejų priekaištą Jėzaus mokiniams, kad jie nesilaiką pasninko. Į tai Jėzus atsako, jog vestuvių puotos dalyviams netinka pasninkauti. Jie džiaugiasi, nes su jais yra jaunikis. Kai jaunikis iš jų bus atimtas, tada pasninkausią ir jie. Tai sakydamas, Jėzus apreiškia esąs Mesijas, Izraelio Jaunikis. Visi, kurie Jį priima ir Jį tiki, dalyvauja Jo vestuvių pokylyje. Tačiau Jaunikis žino, jog ateis valanda, kai nuo Jo daugelis nusigręš, kad ateis kančios ir mirties valanda, o Jėzaus mokiniai pasninkaus ir gedės.


Popiežius susitiko su jo vadovautos dikasterijos nariais

Mindaugas BUIKA

Tikėjimas – žmogaus egzistencijos centre

Tikėjimo tiesų ir mokslo tiesų santykio svarbiausi evangelizacijos aspektai šių dienų sąlygomis esant paplitusiam reliatyvizmui, Bažnyčios gyvenimo autentiškumo išsaugojimas buvo svarbiausi dalykai, aptarti neseniai vykusioje Tikėjimo doktrinos kongregacijos pilnaties asamblėjoje, kurios dalyvius vasario 10 dieną audiencijoje priėmė popiežius Benediktas XVI.


Nemažėjanti pamaldumo Fatimos Dievo Motinai reikšmė

Mindaugas BUIKA

Švč. M.Marijos apsireiškimų
regėtojai (iš kairės): Liucija
(mirusi 2005 m. vasario 13 d.),
palaimintieji Pranciškus
ir Jacinta Martai, beatifikuoti
2000 m. gegužės 13 d.

Regėtojos sesers Liucijos palaikų perlaidojimas

Portugalijos katalikų žinių agentūros „Ecclesia“ duomenimis, apie 250 tūkstančių tikinčiųjų dalyvavo Fatimos Dievo Motinos šventovėje vykusiose paskutiniosios Švč. Mergelės Marijos apsireiškimų 1917 metais liudytojos karmelitės sesers Liucijos dos Santos palaikų perlaidojimo iškilmėse. Vienuolė, sulaukusi 97 metų, mirė 2005 m. vasario 13 d. Koimbros karmeličių konvente Portugalijoje, kur ir buvo laikinai palaidota. Jau tuomet buvo pranešta, kad, praėjus metams, po atitinkamų pasirengimų jos žemiškieji palaikai galutinai bus perkelti į Fatimos baziliką, kur yra palaidoti kiti du Švč. Mergelės Marijos apsireiškimų regėtojai, ankstyvoje jaunystėje mirę jos giminaičiai palaimintieji Pranciškus ir Jacinta Martai.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija