Atnaujintas 2006 kovo 3 d.
Nr.18
(1418)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai

Katechezė suaugusiesiems

Savo įžvalgomis dalijasi
Jonas Jasiūnas

Po vakaro šv. Mišių Panevėžio Švč.Trejybės bažnyčioje vasario 7-ąją rinkosi neokatechumenato bendruomenė. Tai įvairių profesijų žmonės, tarp jų – ir nemažai jaunų žmonių. Bažnyčios rektorius kan. B.Antanaitis palaimino atėjusiuosius.

Katechezę suaugusiems vedė Jonas Jasiūnas – vienas bendruomenės narių. Jis pasakojo, jog nors nuo mažens lanko bažnyčią, tačiau ir suaugus jam iškildavo daug klausimų. Atsakymus į juos gavo prieš dvylika metų, kai persikėlė gyventi į Panevėžį. Kalbėtojas, pasikliaudamas savo atmintimi ir remdamasis faktais bei pavyzdžiais, aiškino, kaip galima rasti kelią į Dievą. Susirinkusieji įdėmiai klausėsi jo žodžių. J.Jasiūnas teigė, jog neokatechumenatų yra daugiau nei 100 šalių. Pasaulyje veikia jų 63 kunigų seminarijos, kurių įsteigta net Kinijoje, Baltarusijoje ar Kazachstane. Tikėjimo žodį skleidžia 1000 kunigų, dar 1500 klierikų mokosi.

Baigdamas J.Jasiūnas prašė pakalbinti savo kaimynus, pažįstamus, kad šie įsitrauktų į jų bendruomenę. Jos veiklą kuruoja šventovės rektorius kan. B.Antanaitis.

Bronius VERTELKA

Panevėžys

Autoriaus nuotrauka

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija