Atnaujintas 2006 balandžio 7 d.
Nr.27
(1427)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai

Apginkime santuoką ir šeimą

Esame liudininkai vis stiprėjančio puolimo prieš amžinąsias vertybes, tradicinę moralę ir prigimtines žmogaus teises.

Lietuvos visuomenę šokiravo lygių galimybių kontrolierės įspėjimas Neringos miesto Juodkrantės parodų namų kuratorei, atsisakusiai priimti į savo kuruojamą salę homoseksualių porų fotografijas su provokuojančiais komentarais, kur šios poros įvardijamos kaip šeima. Juodkrantės parodų salės pastatas galerija yra sujungtas su katalikiška mokykla, todėl parodų kuratorės pademonstruota pagarba vietos mokyklos bendruomenei, jos įsitikinimams ir vertybėms buvo teisėta ir sveikintina.

Nėra ir negali būti tokio įstatymo, kuris pamintų Konstitucijos tėvams garantuotą teisę auklėti vaikus pagal savo įsitikinimus, saugant juos nuo nepageidautinos įtakos. Nėra ir negali būti direktyvų, draudžiančių Lietuvos piliečiams ir jų bendruomenėms vadovautis per ilgus kovų ir okupacijų šimtmečius išsaugotais krikščioniškosios etikos principais. Jei būtų priešingai, tai reikštų, jog Europos Sąjungoje Lietuvos pilietis nėra laisvas gyventi pagal savo įsitikinimus.

Europos Sąjungoje šeimos teisė priklauso valstybių narių kompetencijai. Mūsų valstybės įstatymai nenumato vienos lyties porų santuokos bei šeimos. Lietuvos Respublikos Konstitucijos 38 straipsnis aiškiai susieja šeimą su motinyste, tėvyste, vaikyste bei santuoka, kuri yra laisvas vyro ir moters susitarimas. Todėl lygių galimybių kontrolierės sprendimas yra nesusipratimas ir klaida.

Tėvynės sąjungos Krikščioniškųjų demokratų frakcija remia ir pritaria Lietuvos Vyskupų Konferencijos kvietimui ginti santuoką ir šeimos orumą.

Lygių galimybių principo įgyvendinimu pirmiausia siekiama visuomenės santarvės ir darnos, atskirų interesų grupių pusiausvyros. Kai seksualinių mažumų teisės suabsoliutinamos, iškeliamos aukščiau prigimtinės teisės principų bei tautos tradicijų, tai veda į susipriešinimą ir negali pasitarnauti nei demokratijos plėtrai, nei pačių seksualinių mažumų gerovei.

Esame įsitikinę, jog Lietuvos lygių galimybių įstatymas per plačiai interpretuoja ES Užimtumo direktyvą ir siekia užgriebti kur kas daugiau sričių, nei reikalauja ES. Todėl Tėvynės sąjunga skatins bei pati imsis peržiūrėti Lygių galimybių įstatymą ir pateiks jo pataisas, kurios tiksliau apibrėš įstatymo taikymo sritis bei suteiks galimybes bendruomenėms ginti savo teises.

Irena Degutienė,
Krikščioniškųjų demokratų frakcijos pirmininkė

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija