Atnaujintas 2006 balandžio 21 d.
Nr.30
(1430)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai

„Inteligentiški“ VSD patarnavimai

Dėl VSD tardymo metodų

Nepriklausomybės akto signatarai Algirdas Patackas ir Liudvikas Simutis kreipėsi į Valstybės saugumo departamento (VSD) vadovą Algirdą Pocių, rekomenduodami pradėti tarnybinį patikrinimą dėl kai kurių departamento pareigūnų iki šiol darbe taikomų „rusiškų“ tardymo metodų. Apie tai signatarai pranešė Seime surengę spaudos konferenciją. Joje dalyvavęs signataras A.Patackas kalbėjo apie plačiai nuskambėjusią “galimos nelegalios prekybos ginklais” byl¹ bei api laikinai sulaikytus Krašto apsaugos ministerijos 2-ojo operatyvinių tarnybų departamento pareigūną majorą Joną Zajančkauską ir vieną lietuviško šaunamojo ginklo kūrėjų bei buvusį Seimo narį Algirdą Petrusevičių.


Opozicijos priedermė – uždegti šviesą ir apšviesti netvarką

Andrius Kubilius,

Opozicijos lyderis, Tėvynės sąjungos pirmininkas

Kas realiai yra valdžioje

Opozicijos iniciatyva paaiškėjo, kaip supuvusi yra valdančioji koalicija ir kiek intrigų, apgavysčių ir išdavysčių joje yra. A.Paulauską jo partneriai paprasčiausiai išdavė.

Opozicijai pavyko visuomenei parodyti, kas realiai vyksta valdančiojoje daugumoje. Pasimatė visos jos blogybės. Norint apsivalyti, visų pirma reikia pamatyti visas šiukšles. O norint tai padaryti, reikia uždegti šviesą. Opozicijos priedermė demokratinėje valstybėje ir yra būtent tokia – uždegti šviesą ir apšviesti valdžios sukeltą netvarką, apgavystes ir kitokias šiukšles, kad galų gale rinkėjai apsispręstų, ar jie nori apsivalyti, ar jiems tinka tokia netvarka.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija