Atnaujintas 2006 balandžio 26 d.
Nr.31
(1431)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai

Iš didelio debesies – mažas lietus?

Vangus politinis pavasaris Didžiąją priešvelykinę savaitę staiga sugriaudėjo didelėmis audromis. Sudundėjo sugrūmojo Seimo dauguma. Po tokio griaustinio su žaibais subyrėjo valdančioji dauguma. Dar vakar nepaskandinamas atrodęs A.Paulauskas neteko savo posto, o daugelis politologijos ekspertų ir politikos mohikanų ėmė karštligiškai lipdyti naujas koalicijas. Tai buvo ypač akivaizdu. Didžiojo trečiadienio vakarą įvykusioje tiesioginėje TV debatų laidoje, kur žurnalistai nėrėsi iš kailio, drabstydami įžeidinėjimus savo nemylimiems politikams, o šie daugiausia tylėjo, vaizdavę įsižeidusius ar nutaisę abejingą miną.


Lojalumas kelia nerimą

Dėl Socialdemokratų partijos Kauno miesto skyriaus pirmininko Gintauto Labanausko pasisakymų spaudoje

Lietuvos Sąjūdžio Kauno skyriaus iniciatyva LR Generalinės prokuratūros pradėtas tyrimas dėl Socialdemokratų partijos Kauno miesto skyriaus pirmininko Gintauto Labanausko veiklos ir galimai neteisingų duomenų pateikimo kandidato į Seimo narius anketoje kelia vis daugiau klausimų.


Valdančioji dauguma neturi daugumos

Atstatydinus A.Paulauską iš Seimo Pirmininko pareigų ir jo partijai pasitraukus į opoziciją, valstybės gyvenime vyksta įdomūs procesai. Nežinau kodėl, bet politologai ir opozicinės partijos kažkodėl nutyli vieną svarbų dalyką: Seime save vadinanti dauguma neturi daugumos. Paskaičiuokime: Darbo partija turi 39 mandatus, Socialdemokratų partija – 22 (tačiau A.Sereika prie socialdemokratų prisijungė palikdamas Liberaldemokratų frakciją), Valstiečių liaudininkų partija – 10 mandatų. Tai yra ne rinkėjų valios, o marginali interesų koalicija.


Reikėtų inicijuoti įstatymų pataisas

Išklausiusi Prezidento metinį pranešimą, nutariau išsakyti savo mintis bei pasiūlymus. Esu krikščionė ir savo Tėvynės patriotė. Dėl vis didėjančios Lietuvos dvasinės ir materialinės būklės blogėjimo ramiai gyventi negaliu. Manau, visuomenę dabar labiausiai slegia išlikusi iš sovietinio meto kagėbistinė valdymo sistema. Jokia valdžia – nuo aukščiausios iki žemiausios – netarnauja žmonėms.


Ugdykime sąmoningą pilietį

Pilietinis ugdymas neatsiejamas nuo piliečio ir valstybės santykio. Jis glaudžiai susijęs su valstybės ideologija, vertybių sistema, istorija, mokymo sistemos ypatumais ir tradicijomis. Pilietinis ugdymas žmogui suteikia galimybę suvokti save ir kitus per santykį su valstybe.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija