Atnaujintas 2006 gegužės 10 d.
Nr.35
(1435)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai

Kitokia veikla – su talka

Algimantas ZOLUBAS

Kai dėl areštuotų sąskaitų „Kito pasirinkimo“ leidinys „Baltijos kelias“ apimtimi pastebimai sulyso, visuomenė sunerimo: įvertino leidinio svarbą per netektį (gerai, kad ne visišką). Dažnai taip būna, kad tik po netekčių įvertiname tai, kas buvo gera ir reikalinga.


Kviečiu aš tautą, LKP užguitą...

Negerovių mūsų valstybėje jau susikaupė tiek, kad ne tik patys matome, bet į jas rodo užsienis. Septynioliktus nepriklausomybės metus einančią antrąją Lietuvos Respubliką tebevaldo ir turtuose tarpsta išlikusi okupacinės šalies partinė nomenklatūra, tautiniu pagrindu atkurtoje valstybėje aukštus postus užima rusai, valstybės reikalus tvarko mažaraštis chlestakovas iš Archangelsko, kultūros – Lietuvos kultūrą pažįstąs iš „Kalvio Ignoto teisybės“ autoriaus rusas, valstybės saugumu ir užsienio reikalais rūpinasi buvę kagėbistai rezervininkai. O štai šalinti negeroves nesiseka, nes neva trūksta politinės valios.


Kaltinimas darbdaviams tampa firmos reklamos dalimi

Mėsos sūdytojos Dalios Budrevičienės iššūkis savo darbdaviams Krekenavos agrofirmoje apie mokamus atlyginimus vokeliuose nesulaukė reikiamo dėmesio nei iš atatinkamų valstybinių instancijų, nei iš profesinių sąjungų lyderių, kurie, atrodytų, turėtų šiuo negatyviu klausimu užimti pirmutines pozicijas ir atkakliai palaikyti šios drąsios darbininkės iniciatyvą. Pagal apklausos duomenis, taip atsiskaitoma už darbą su 17 proc.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija