Atnaujintas 2006 gegužės 17 d.
Nr.37
(1437)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai

Nafta kvepiantys vėjai

Antanas Uosis

Pavasario vėjai atnešė į Lietuvą ir kiek gaivesnio šilto vėjelio. Tiesa, gūsiais jis kiek dvokia nafta ir dujomis, tačiau čia jau nieko nepadarysi. Mat vėjai dažnai pučia iš Rytų.

Tikru įvykiu tapo tarptautinė regioninė Vilniaus konferencija, sukvietusi daugelį šio regiono valstybių atstovų. Nebuvo čia tik aukštų rusų diplomatų ir politikų, pamiršo renginį ir vokiečiai su prancūzais. Baltarusiai irgi nepasirodė, nors ankstesnėje konferencijoje beveik prieš dešimtmetį mus aplankė pats A.Lukašenka, tada dar nepaskelbtas nepageidaujamu asmeniu daugelyje Europos valstybių.


Kaip efektyviai tobulinti Seimo narių veiklą

Kai kam gal ir nepatinka, kad atsibastėlis iš Archangelsko, veikiai tapęs „tautos gelbėtoju“, garsėja sovietinio puskarininkio manieromis, bet ne čia šuo pakastas. Ne kiekvienam pavyktų net ir pasitelkus „rubliotiekį“ iš vamzdynų suvirintojų būrio vienu šuoliu įšokti į oligarchų grupę. Išrinktas į Seimą, mėgino eiti Ekonomikos komiteto pirmininko pareigas, bet, kurį laiką patrypčiojęs vietoje, atsistatydino. Įgyta patirtis nenuėjo šuniui ant uodegos – taip pat sėkmingai gerokai trumpėlesnį laiką pavadovavęs Ūkio ministerijai, paliko ją. Mėginimas „per televizorių“ apginti plechanovietės akademijos diplomą ar jo kopiją – dar vienas sėkmės etapas, palydėtas populiarios dainos „Ne tau, Martynai, mėlynas dangus“. Laikinosios sostinės universitetininkų pastangos „gelbėtojui“ suteikti „mokslų daktaro“ vardą ir kitos neįvardytos aplinkybės lėmė kitaip.


Gal yra dar nenugrimzdusių į nomenklatūros liūną?

Atviras laiškas LSDP nariams Algirdui Butkevičiui, Broniui Genzeliui ir Juliui Sabatauskui

Noriu viešai paklausti jūsų, vienų iš nedaugelio LSDP iškilesnių narių, dar nenugrimzdusių į nomenklatūros liūną ir vertinančių piliečių norą, kad politikai turi vykdyti moralią, skaidrią politiką ir tarnauti visuomenei, o ne asmeniniams ar grupiniams interesams. Klausti noriu būtent jūsų dar ir todėl, kad bent vienam jūsų gali būti dalies jūsų partijos narių siūloma ateityje užimti partijos pirmininko vietą, todėl manau, kad ne tik mane, bet ir daugelį domina, ar jūsų pagarbos vertos dorovinės nuostatos yra tikrai tvirtos.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija