Atnaujintas 2006 gegužės 19 d.
Nr.38
(1438)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai

Irena Degutienė pretenduoja tapti Tėvynės sąjungos lydere

Gegužės 13 dieną Kaune vyko TS Krikščioniškųjų demokratų frakcijos (KDF) ataskaitos ir rinkimų konferencija. Konferencijoje dalyvavo TS KDF pirmininkė Irena Degutienė, kiti TS partijos nariai.

Didžiausios diskusijos kilo tvirtinant kandidatus į TS vadovus. Konferencijos metu TS KDF nariai patvirtino savo siūlomą kandidatūrą. Ja tapo I.Degutienė. Tad po mėnesio vyksiančiuose partijos lyderio rinkimuose būtent I. Degutienė bus pagrindinė konkurentė dabartiniam TS lyderiui A.Kubiliui, kurį parėmė tik 16 delegatų iš 105 dalyvavusiųjų.

I.Degutienės teigimu, TS Krikščioniškųjų demokratų frakcija turi priekaištų TS pirmininkui A.Kubiliui. Priimant sprendimus neretai nepasitariama su kitais partijos atstovais, dėl to partijoje nedaugėja vieningumo. Taip pat ji, nors ir tiesiogiai neįvardydama, ką turi omenyje, paminėjo „pernelyg liberalius partijos pirmininko žingsnius“. Būtent dėl to kenčia visos Tėvynės sąjungos vertybinės nuostatos, žmonės, nematydami aiškių vertybinių orientyrų, Tėvynės sąjungą pradeda tapatinti su kitomis partijomis.

Kita vertus, I.Degutienė, pateikdama išvardytus TS KDF priekaištus A.Kubiliui, situaciją partijoje bandė švelninti, sakydama, jog susidariusios padėties nereikėtų dramatizuoti, nes nepalankus frakcijos požiūris į dabartinį partijos lyderį tikrai neturėtų sukelti kokių nors esminių procesų partijoje. „A.Kubilius yra puikus strategas, tačiau jam kartais pritrūksta gebėjimo įsiklausyti į kitų partijos narių nuomonę“, – teigė I.Degutienė.

Nors A.Kubiliui buvo pareikštas nepasitikėjimas, daugelis TS narių ir toliau laikosi nuomonės, kad partijai turi vadovauti dabartinis lyderis. Partijos narių nuomone, lyderio pasikeitimas turi vykti demokratiniu būdu, todėl radikalios ir skubotos permainos pakenktų visiems.

I.Degutienė išreiškė panašią nuomonę iš pradžių atsisakydama kandidatuoti į lyderio poziciją, tačiau vėliau, TS KDF nariams pradėjus svarstyti galimybę visai atsisakyti savo kandidato partijos lyderio rinkimuose, ji vis dėlto sutiko iškelti savo kandidatūrą.

D.V.

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija