Atnaujintas 2006 gegužės 26 d.
Nr.40
(1440)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai

Atsiskyrė paskutinė

Juodkalnijos gyventojai džiaugiasi
laimėję referendumą ir gavę galimybę
įkurti jauniausią Europos valstybę
Reuters nuotrauka

Po penkiolika metų užsitęsusių Balkanų karų ir Jugoslavijos byrėjimo į nepriklausomas valstybes praėjusį sekmadienį mažiausios buvusios Jugoslavijos Respublikos Juodkalnijos gyventojai referendume nusprendė atsiskirti nuo Serbijos. Šiam referendumui neprieštaravo ir Europos Sąjunga, kurios vadovai pareiškė, jog, norint atsiskirti, būtina, kad už atsiskyrimą balsuotų ne mažiau kaip 55 proc. Juodkalnijos gyventojų.


Kinijoje viešėjusi Vokietijos kanclerė aplankė Šanchajaus vyskupą

Vyskupas Aloyzas Džin Lusjanas
ir Vokietijos kanclerė Angela Merkel
Šanchajaus Šv. Ignaco katalikų katedroje

Šanchajaus katalikų vyskupas 91 metų Aloyzas Džin Lusjanas susitiko su Kinijoje oficialų vizitą baigiančia Vokietijos kanclere Angela Merkel. Po maždaug pusvalandį trukusio privataus pokalbio, vyskupas A.Džin Vokietijos vyriausybės vadovei aprodė Šanchajaus miesto centre esančią Šv. Ignaco katalikų katedrą.

Pasak vokiečių dienraščio „Die Welt“, vokiškai sklandžiai kalbantis vyskupas A.Džin atsisveikindamas su kanclere pareiškė, kad prisimins ją savo maldose. Azijos katalikų naujienos „Asianews“ cituoja kanclerę A.Merkel, pareiškusią, jog jai įspūdį darė vyskupo Džin rūpinimasis Vatikano ir Kinijos santykiais.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija