Atnaujintas 2006 gegužės 31 d.
Nr.41
(1441)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai

Gintautas Dabrišius – Poezijos pavasario laureatas

Poezijos pavasario laureatas
Gintautas Dabrišius
Ričado Šaknio nuotrauka

42-ojo Poezijos pavasario laureatu kauniečiai išrinko poetą Gintautą Dabrišių. Penktadienį iškilmingoje ceremonijoje, kuri tradiciškai rengiama Maironio lietuvių literatūros muziejaus sodelyje, poezijos rinkinio „Sviest akmenuką“ autorius vainikuotas ąžuolo lapų vainiku.

Pristatydamas penktąją G.Dabrišiaus knygą, literatūros kritikas Rimantas Kmita pabrėžė, jog šis autorius turi savo poetinio mąstymo manierą, savo intonaciją. „Nepaisant to, jo nėra nei literatūros apžvalgose, nei naujausioje, nei senesnėje lietuvių literatūroje. Ir internete beveik nėra. Vadinasi, kaip ir visai nėra. Net Lietuvių literatūros enciklopedijoje apie kūrybą tėra vienas sakinys: Dabrišiaus poezijai būdinga konkreti detalė, tautosakos, šnekamosios kalbos intonacijos, dominuoja valstietiška pasaulėjauta, susipina kaimo ir miesto tematika“.

Be G.Dabrišiaus, į Poezijos pavasario laurus pretendavo pernai poezijos knygą „Judas taipogi danguj“ išleidęs Valdemaras Kukulas ir „(Prieš)paskutinių eilėraščių“ autorius Alfonsas Andriuškevičius.

Poezijos festivalio laureatui Kauno miesto savivaldybė skyrė septynių tūkstančių litų prizą, kitus du autorius apdovanojo Kauno radijas ir televizija bei „Kauno diena“.

Įvairiais prizais taip pat apdovanoti poetai Tautvyda Marcinkevičiūtė, Jonas Liniauskas ir Vladas Vaitkevičius. Pastarasis gavo „Kauno spaudos“ 500 litų prizą už rašinius kultūros tema „XXI amžiuje“.

XXI

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija