Atnaujintas 2006 gegužės 3 d.
Nr.33
(1433)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai

Ar prisimins kėdainiečiai krašto menininkę?

Angelė BUŠKEVIČIENĖ

Livija Andriukaitytė
Autorės nuotrauka

Livija Andriukaitytė – kėdainietė, kovo 17-ąją būtų šventusi savo septyniasdešimtmetį. Deja, 2000 metais ji išėjo amžinybėn, svetur buvusi viena žymiausių dailininkių, vadinama Baltijos deive, – tekstilininkė, juvelyrė, tapytoja ir fotomenininkė, Latvijos nusipelniusi meno veikėja.

L.Andriukaitytės kūrinių yra pačiuose žymiausiuose pasaulio muziejuose, privačiose kolekcijose, bet Kėdainių krašto muziejuje nėra nė vieno jos kūrinio. Kad ir kur būdavo, ji visada prisistatydavo, jog yra ne Latvijos, o Lietuvos dailininkė, kilusi iš Kėdainių.


Tik likęs aidas...

Solistė Jadvyga Petraškevičiūtė
pasirašo A.Mickevičiaus vidurinės
mokyklos garbės knygoje.
1965 m. balandžio 15 d.

Kiekvienas pozityvus žmogaus poelgis – jau didžiulė vertybė. Tuo labiau kultūros kelionėje tokie žygiai – tiesimasis į tobulybę, į vienas kito supratimą. Todėl neturime užmiršti, tai yra privalome neleisti išnykti iš mūsų gyventos erdvės kultūros įvykiams ir jų dalyviams.

Likimas man nepašykštėjo sutikti ir literatūros, ir meno, ir teatro pasaulyje spalvingų asmenybių. Žinoma, kiekvienas patiriame ir sunkių, net tragiškų akimirkų, bet visad su meile prisimenam kiekvieną žmogų, praturtinusį mūsų dvasinį pasaulį.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija