Atnaujintas 2006 gegužės 3 d.
Nr.33
(1433)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai

Nesikeičianti kumščio strategija

Petras KATINAS

Maskvos šiluminės technikos (MIT) direktorius ir generalinis konstruktorius Jurijus Solomonovas pareiškė, jog praktiškas Rusijos strateginių branduolinių sausumos ir jūros pajėgų technikos visiškas atnaujinimas bus galutinai baigtas 2012-2020 metais. Šiame „šiluminės technikos“ institute sukurti strateginių raketų kompleksai „Topol M“ ir „Bulava“ bei kitos balistinės raketos, pasak generalinio konstruktoriaus J.Solomonovo, yra geriausios ir efektyviausios pasaulyje, aprūpintos ne viena, o keliomis branduolinėmis galvutėmis, kaip „Topol M“, o jūrinė „Bulava“ - net iki 10. Be to, kaip teigiama, jų negali pastebėti jokios priešraketinės gynybos sistemos.


Tarėsi Tauro apygardos partizanai

Kazimieras Dobkevičius

Tauro partizanų apygardos vadas,
valdybos pirmininkas dim. kpt.,
Vyčio kryžiaus ordino kavalierius
Jonas Matukevičius

Taip jau susiklostė, jog pirmaisiais sovietinės okupacijos metais Tauro partizanų apygardos teritorijoje vyko patys didžiausi Lietuvos partizanų susirėmimai bei mūšiai su ginkluota sovietine kariuomene. Nedaug gyvų Tauro apygardos partizanų belikę – apie 50-60 kovotojų bei ryšininkų. Laikas nenumaldomai skina kovotojų už Tėvynės laisvę gretas.

Kovo pabaigoje Kauno karininkų ramovės didžiojoje salėje vyko Tauro apygardos partizanų ataskaitinė-rinkiminė konferencija.


Kokius metodus taiko VSD?

Klausimas Lietuvos Respublikos valstybės saugumo departamento generaliniam direktoriui Arvydui Pociui

Nepriklausomybės Akto signatarų Algirdo Patacko ir Liudviko Simučio straipsnyje „Inteligentiški“ VSD patarnavimai“ („XXI amžius“, Nr. 30, balandžio 21 d., „Tremtinys“, Nr. 16, balandžio 20 d.) pateikiama stulbinančių duomenų apie VSD taikomus tardymo metodus.


Nukentėjusiems asmenims reikia tinkamo dydžio pensijų

Lietuvos politinių kalinių ir tremtinių bendrijos metinės konferencijos kreipimasis dėl valstybinių nukentėjusių asmenų pensijų bazės padidinimo

Mes, buvę politiniai kaliniai ir tremtiniai, dėl sovietinio okupacinio režimo esame patyrę didžiulių praradimų. Mes ir mūsų šeimos prarado turtą. Lageriai ir tremtis atėmė daug metų – mes negalėjome laiku įgyti mokslo ir pasirinktų profesijų. Po įkalinimo ir tremčių negalėjome gauti mokamo darbo ar užimti atsakingesnes pareigas, negalėjome dirbti kai kuriose veiklos srityse ar laisvai pasirinkti gyvenamąją vietą.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija