Atnaujintas 2006 birželio 2 d.
Nr.42
(1442)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai

Popietė, skirta krikščioniškoms vertybėms

Druskininkų katalikių moterų draugija organizavo popietę, skirtą krikščioniškoms vertybėms bei liaudies tradicijoms pagerbti.

„Matykime Dievą, įsikūnijusį kiekviename žmoguje ir visuose daiktuose“ ,- sakė J.Donne’as dar prieš keturis šimtus metų.

Šiandien, kai mūsų gyvenime vyrauja apverstos moralės dėsniai, tai yra labai svarbu ir aktualu. Svarbiausias moralės dėsnis – tiesa – moko mus padėti, pagelbėti, paguosti nelaukiant jokio užmokesčio, nes siela yra ten, kur yra mūsų geri darbai.

Šios idėjos įkvėpė Katalikių moterų draugijos ir „Caritas“ dalyves aktyvesnei veiklai ir uolesniam bendradarbiavimui su ligos ar vienatvės prislėgtais žmonėmis, su Slaugos skyriumi ir senelių prieglaudomis. Gražią iniciatyvą parodė „Kraitenės“ narė Aldona Galdikienė, lankydamasi ir bendradarbiaudama su neįgaliaisiais.

Druskininkuose vyko „Kraitenės“ klubo paroda, kuri ypač nustebino adatėlės meno kūriniais, skirtais Kristui. Reginos Sabaliauskienės „Kristus maldoje“, atliktas įvairių spalvų siūlais ir adatėle, išsiuvinėtas lino drobėje kryželio technika, - didelio formato didingas ir gražus. A.Galdikienės „Jėzus“, nedidelio formato juodų siūlų ir adatėlės kūrinys, - sumoderninto meno darbas, labai subtilus ir giliamintis.

Kita parodos dalis buvo skirta liaudies tradicijoms prisiminti. Joje – velykiniai medeliai (A.Litvinausčienės ir R.Jonušienės darbai), pavasarinė pieva su žibutėmis ir snieguolėmis (Irenos Jonaitienės, Aldonos Jančienės kūrybos išmonė), iš gamtinės medžiagos sukurta margučių kompozicija (O.Kazakevičienės), o „Gaidžio didybė“ iš spalvotų siūlų nunerta Onutės.

Vyko Invalidų draugijos „Gimtinė“ koncertas, kurį parengė ansamblio vadovė J.Šapronienė ir akordeonistė R.Sabaliauskienė. Buvo dainuojamos liaudies dainos ir romansai. Tai neseniai susikūręs kolektyvas, bet jau pakviestas dalyvauti Dzūkijos invalidų draugijos ansamblių apžiūroje.

„Gimtinė“ – dar vienas kolektyvas, pažadėjęs ir ateityje prisidėti prie Katalikių moterų draugijos visuomeninės, socialinės veiklos.

Atsakomybės ir krikščioniškų vertybių ugdymas turėtų didėti ir apimti visas visuomenines draugijas.

Ramona JONUŠIENĖ

Druskininkai

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija