Atnaujintas 2006 birželio 9 d.
Nr.44
(1444)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai

Tik nepavirskim... kormoranais

Į žaliosios mūsų Lietuvos pakaušį vis arčiau pamėkliškais šių metų „Eurovizijos“ nugalėtojų – suomių grupės „Lordi“ atlikėjų veidais alsuoja kapitalizmas.

Sovietinis cirkas jau senokai nudundėjo į būtojo laiko sąvartynus, palikdamas visus nuo jo, deja, neišsiblaivančius „klounus“.

Ar tik svaigomanija – latrystė, taip pat su tuo susiję skauduliai – agresyvi elgsena, alogiški sprendimai, melai ir tinginystė yra socializmo, o kartu ir slaviškosios okupacijos palikimas?

Mūsų, sovietinių lietuvių, dauguma – absoliučiai be jokios nuomonės: „Aš – toks, kiek aplink pašnekovų“.

Ne paslaptis, jog daugeliui stipresniojo teisę, pasitikėjimą savimi teikia tik pinigai. O aplink juos – nežaboto, nevaldomo pavydo bangos: „Mažai – mažai – mažai!“

Dažnam, jei ne kas antram, dirbančiam taip pat sovietiškai, rūpi gauti dukart vakarietišką atlygį.

Lietuvis – įsiklausykime įdėmiau – dejuoja ne todėl, kad jam blogai, bet todėl, kad kitas geriau, pasiturimiau gyvena.

O ir „gerojo kolūkio pirmininko“ laikai baigėsi – vis sunkiau ką nors pavogti, visur – „privati valda“. Todėl ir tūžta buvę SSKP LKP rajonų komitetų „atsakingieji“, kolaborantai, verda ugnikalniais iš pavydo – dar bent trupinių iš ES pusketvirto milijardo per 2007-2013-uosius rūpėtų susižerti, vilomis Palangoje pasiversti. Štai kodėl retas tesvarsto partijų pinigų sąžiningumą, lenda į pirmos, privilegijas siūlančios, kilpą.

„Kad žinotum, kaip lengva lietuvius nupirkti“, – neatsistebi palangiškis Jonas V.

Dažnai ant Baltijos kranto matau nerimastingai tūpčiojantį buvusį vieno LSSR vidurio Lietuvos rajono Vykdomojo komiteto pirmininko pavaduotoją – draugponį Antaną. Kombinatorius turi „dvarelius“ aplink Kauną, Klaipėdą, kotedžą Palangoje, abi dukros – Amerikoje. Maža!

„Padėk, – prašo jis, – jūra išmes beržinį rąstą, malkos židiniui nekainuos“. Štai šitaip virstama kormoranais, kurie vagia iš tinklų svetimą žuvį, kurių išskyros džiovina ne tik miškus, bet apdergia, net sunaikina gyvūniją. Godžių ekskomunistų baugu labiausiai.

Gediminas GRIŠKEVIČIUS

Palanga

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija