Atnaujintas 2006 birželio 9 d.
Nr.44
(1444)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai

Nieko gera nežadančios lygiosios

Petras KATINAS

Pilietinės demokratijos partijos
vadovas Mirekas Topolanekas

Po dvi dienas vykusių parlamento rinkimų Čekijoje paaiškėjo, kad juos nežymiai laimėjusi Mireko Topolaneko vadovaujama Pilietinės demokratijos partija, nors ir turės 200 vietų parlamente 81 vietą ir bus didžiausia, vargu ar galės suformuoti naują šalies vyriausybę. Tuo labiau kad jau dvi kadencijas vadovavę Čekijai premjero Jiržio Paroubeko socialdemokratai ir jų sąjungininkai „neatsižadėję principų“ komunistai, gavę atitinkamai 74 ir 26 vietas, turės lygiai 100 vietų. Tai yra tiek pat, kiek turi dešinieji Pilietinės demokratijos partijos ir jos sąjungininkų krikščionių demokratų ir žaliųjų atstovai.


Rusijos aukso beieškant

Petras KATINAS

Dėl smarkiai išaugusių naftos ir dujų kainų Rusijos aukso ir valiutinės atsargos pasiekė rekordinį lygį. Gegužės pradžioje aukso ir valiutos atsargos sudarė 226,4 mlrd. dolerių. Pagal tas atsargas Rusija dabar užima ketvirtąją vietą pasaulyje. Už ją daugiau aukso ir valiutos atsargų turi tiktai Japonija, Kinija ir Taivanas.


Popiežius suteikė audienciją Didžiosios Britanijos ministrui pirmininkui

Popiežius Benediktas XVI
audiencijoje priėmė
Didžiosios Britanijos ministrą
pirmininką Tonį Bleirą
AP nuotrauka

Benediktas XVI audiencijoje priėmė Didžiosios Britanijos ministrą pirmininką. Pagrindinė Šventojo Tėvo nuoširdaus pokalbio su britų premjeru Toniu Bleiru tema buvo apie religijos vaidmenį politikoje ir visuomenėje. Benedikto XVI ir premjero T.Bleiro pokalbyje buvo atkreiptas dėmesys į religijų išpažįstamų vertybių reikšmingą įnašą į dialogą, ypač su nuosaikiuoju islamu, bet labiausiai solidarumo ir taikos srityse.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija