Atnaujintas 2006 birželio 23 d.
Nr.48
(1448)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai

Dvidešimt metų Kristaus vynuogyne

TROŠKŪNAI. Birželio 1-osios vakare Troškūnų klebonas kanauninkas Saulius Filipavičius kartu su seminarijos kurso bičiuliais šventė 20 metų kunigystės jubiliejų.

Šv. Mišių aukai Švč.Trejybės bažnyčioje vadovavo kan. S.Filipavičius kartu su dar 12 šventiškai baltai apsirengusių kunigų. Brolis pranciškonas Rimantas Mykolas Letkauskas per pamokslą prisiminė, kaip jie, 19 jaunų vyrų, lygiai prieš du dešimtmečius – 1986 m. birželio 1-ąją – vyskupų Liudo Povilonio, Vladislavo Michelevičiaus ir Vincento Sladkevičiaus buvo įšventinti į kunigus. To meto Lietuvos gyvenimo kasdienybė – ateistų siautėjimas, ypatinga žmonių pagarba kunigams, kova už tikėjimo laisvę. Brolis Rimantas kvietė būti tikrais krikščionimis ne tik bažnyčioje, bet ir gyvenime.

Didingas buvo Švč. Sakramento pagarbinimas, jaudinantis ramybės palinkėjimas, kunigai padavė ranką kiekvienam šventovėje buvusiam žmogui. Giedojo Troškūnų parapijos choras, folklorinis ansamblis „Malmaža“ ir Raguvėlės mergaitės. Kunigams buvo skirti gražiausi pavasario žiedai ir pagarbos žodžiai.

Raimondas GUOBIS

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija