Atnaujintas 2006 birželio 23 d.
Nr.48
(1448)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai

Kas ką „išdūrė“?

Petras KATINAS

Dar tik savaitgalį atvykęs atsipūsti į Nidą socdemų lyderis Algirdas Brazauskas buvo puikiausios nuotaikos ir tryško optimizmu. Pirmiausia jis pareiškė esąs visiškai tikras, kad Vyriausybei vadovaus tik jo partiečiai, nes visi geriausi ir reikalus išmanantys žmonės yra susibūrę vien tiktai jo partijoje. Tad buvusio Premjero pasirinktas įpėdinis Zigmantas Balčytis yra pats tinkamiausias, nes yra geriausiai pasirengęs iš visų, o Vyriausybei vadovauti gali tiktai kompetentingas asmuo.


Krikščioniškosios kultūros kelias į Lietuvą

Kauno miesto muziejus, artimai bendradarbiaudamas su Kauno arkivyskupijos kurija, miesto visuomene, Lietuvos istorikais, filosofais ir menotyrininkais, rudenį organizuos mokslinę konferenciją „Krikščioniškosios kultūros kelias į Lietuvą“, kurios metu bus bandoma įminti tolimos Lietuvos istorijos mįsles, atskleisti Europos kultūros įvairovę ir žavesį, sąlytį su mūsų protėvių gyvensena, jų paslaptis. Renginys skiriamas Lietuvos vardo paminėjimo tūkstantmečiui.


Nesiskaitymo su žmonėmis pavyzdys

Neseniai Kauno miesto savivaldybė visuomeninio transporto stotelę Pramonės prospekte nukėlė nuo Dainavos poliklinikos prie „Urmo“ prekybos bazės. Liko senoje vietoje – prie poliklinikos stacionariai įrengta stotelės stoginė, spaudos kioskas, taksofonas. Šis perkėlimas nežinia kieno interesais atliktas, tik ne polikliniką lankančių žmonių labui. Priešingai, tai visiškas nesiskaitymas su žmonėmis pavyzdys, labai pabloginantis sveikatos priežiūros paslaugų prieinamumą gyventojams ir eismo saugumą.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija