Atnaujintas 2006 birželio 23 d.
Nr.48
(1448)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai

Vyriausybė turi dirbti mums

Lietuvos Sąjūdžio ir kitų patriotinių organizacijų mitingo rezoliucija

A.Brazausko ir V.Uspaskicho Vyriausybės darbą lydėjo korupcijos ir moralinės krizės skandalai. Milijonierių daugėja, o skurdas didėja. Atlyginimų ir pensijų nežymus augimas nepaveja skurdinančios infliacijos. Teisėsauga pasitiki tik 15 proc. gyventojų. Archyvuose – paslėpti sovietinių kolaborantų nusikaltimai. Sveikatos apsauga ir švietimas šlubuoja. Klesti kyšininkavimas ir nebaudžiamumas. Bulvarinėje žiniasklaidoje – alkoholizmo ir palaido gyvenimo, prievartos ir žiaurumo reklama. Valdžioje – postų dalybos ir peštynės dėl Europos Sąjungos pinigų skirstymo. Jaunimas nemato perspektyvų tėvynėje, nejaučia pagarbos žmogui ir masiškai išvyksta, Lietuvoje mažėja gyventojų.

Sąjūdis visada kovojo už moralę – tiek gyvenime, tiek ir politikoje. Reikalaujame, kad naujojoje Vyriausybėje būtų tik sąžiningi, kompetentingi, švarios moralės, nesusitepę korupcijos ir prichvatizavimo skandaluose, ginantys Lietuvos interesus ministrai. Visų rūšių grobstytojai turi būti nubausti, pagrobtas turtas – grąžintas valstybei ir teisėtiems savininkams, nepatikimi valdininkai – pakeisti.

Kviečiame Lietuvos žmones aktyviai kontroliuoti ministrų ir visų lygių valdininkų darbą. Sprendimai turi būti skaidrūs, vieši ir argumentuoti. Tarnautojai turi tarnauti mums. Kovokime už geresnę, gražesnę, teisingesnę Lietuvą!

Rytas Kupčinskas,
Sąjūdžio tarybos pirmininkas

Vilnius, 2006 m. birželio 15 d.

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija