Atnaujintas 2006 birželio 23 d.
Nr.48
(1448)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai

Lietuvos vyskupų vizitas Ad Limina

Pirmadienį Vatikane oficialiai prasidėjo Lietuvos vyskupų vizitas Ad Limina. Dalis Katalikų Bažnyčios hierarchų vieši Romoje ir lankosi įvairiose Apaštalų Sosto institucijose jau nuo praėjusios savaitės. Sekmadienį prie jų prisijungė kardinolas Audrys Juozas Bačkis ir Vyskupų Konferencijos Pirmininkas arkivyskupas Sigitas Tamkevičius.


Mūsų emigrantai Danijoje

Dr. Aldona KAČERAUSKIENĖ

Keletą kartų rašėme apie emigracijos problemas, apie masiškai iš Lietuvos išvykstančius žmones. Tačiau retai kas pasakoja, kaip jiems sekasi gyventi svečiose šalyse.

Jeigu tikėtume oficialia statistika, Danijoje gyvenančių lietuvių galima priskaičiuoti iki trijų tūkstančių. Tačiau organizuotų lietuvių, kuriuos gerai pažįsta Danijos lietuvių bendruomenės pirmininkas Remigijus Juodviršis, yra 11 proc.


Garbino Jėzų Švč. Sakramente

Devintinių sekmadienį Kauno miesto gatvėmis surengta procesija, skirta Švč. Sakramento garbei. Birželio 18 dieną nešini vėliavomis keli tūkstančiai tikinčiųjų iš visų miesto parapijų, vienuolijų, įvairių katalikiškų organizacijų atstovai, Kauno kunigų seminarijos klierikai išsirikiavo iškilmingai procesijai prie Šv. arkangelo Mykolo (Įgulos) bažnyčios. Iškilmės prasidėjo Švč. Sakramento išstatymu šioje bažnyčioje, trumpa adoracija ir Kauno arkivyskupo Sigito Tamkevičiaus, vadovavusio liturgijai, žodžiu, pakvietusiu ne tik pagarbinti Jėzų Švč. Sakramente, bet ir gyvai paliudyti, kad Jis gyvena kartu ir mūsų gyvenimo kasdienybėje. Giedojo Įgulos bažnyčios choras.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija