Atnaujintas 2006 birželio 28 d.
Nr.49
(1449)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai

Verslo plano ,,Lietuvos Respublika“ žlugimas?

Daugelis liberaliųjų ir kairiųjų politologų skelbia A.Brazausko eros pabaigą ir naujos moralios politikos perspektyvas. Tačiau nėra taip paprasta sugriauti tai, kas buvo kuriama okupacijos metais, o dėl liberalių įstatymų KGB bendradarbių ir komunistų partijos bonzų atžvilgiu įtvirtinta jau nepriklausomoje Lietuvoje. Korupcinė žmonių išnaudojimo sistema, sukurta savo siaurų ,,grupės draugų“ interesams tenkinti ir įtvirtinta siekiant ne tik pasipelnyti, bet ir visada būti pasirengusiems persiorientuoti į Rytų politiką, kur yra traukos centras Putino asmenyje. Neturime užmiršti A.Brazausko ir jo komandos šaknų. Partinė komunistinė praeitis paliko gilų pėdsaką jų sąmonėje. Jiems labai sunku suvokti demokratinės valstybės modelį, bet jeigu jau tokia ,,blogybė“ atsirado, tai reikia kuo greičiau sugebėti ją paversti kontroliuojama, nes nuo planinės ekonomikos laikų nieko nauja tie strategai nesugalvojo.

Tačiau kaip Vyriausybė naudoja esamus finansinius išteklius? Šiandien jokios strategijos nėra. O ir negalėjo būti! Esant tokiam nestabilumui mūsų politikoje nei mūsų politikų, nei mūsų valdininkų rankos nepasiekia tos strategijos. Valdantieji politikai ir valdininkai gyvena tik šia diena, nes valstybės jaunosios kartos reikalai niekam nerūpi. Susidomėjimas atsiranda nebent esant galimybei tuos pinigus paskandinti savo bičiulių ,,juodųjų buhalterijų“ sąskaitose. Ypač svarbu atkreipti visuomenės dėmesį į savo valdžią taip, kad tas dėmesys išliktų jų emocinėje patirtyje. Pirmiausia reikalingi stambūs projektai, kurie išvestų iš nusivylimo į viltį. Pavyzdžiui, kodėl modernūs žinių visuomenės projektai neranda paramos? Žinoma, yra lengviau tiesti kelius, kuriais greitai nebus kam važinėti (dėl emigracijos), o jeigu dar tai ir tavo šeimos biznelis yra, kaip, pavyzdžiui, Z.Balčyčio. Todėl reikia kreipti dėmesį į pilietinius judėjimus, saugančius visuomenės interesą. Tikslinga baigti V.Uspaskicho paieškų komediją. Asmuo, kuris parengė verslo planą, kaip privatizuoti visą Lietuvos Respubliką, turi atsakyti už elementarią, bet neleistiną apgavystę. Kadangi Kėdainiuose jo nėra, tai Generalinė prokuratūra šio asmens neras nei Maskvoje, nei Vladivostoke. Jei turtuoliams įstatymai ir vėl nerašyti, tai pati prokuratūra, delsdama kelti bylą, griauna silpną teisinę valstybę.

Valstybės negina ir kitos įstaigos, leidžiančios veikti Lietuvoje valstybei pavojingai organizacijai ,,Darbo partija“ tuo pagrindu, kad ir dėl Prezidento šantažavimo. Tikriausiai turtuolių sambūrį išteisins, tam ir sujungti ryšio neturintys klausimai. Tai palengvina politinį pataikavimą Rusijos interesui Lietuvoje turėti savą, Lietuvos valstybei pavojingą judėjimą.

Dainius Varnas

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija