Atnaujintas 2006 birželio 30 d.
Nr.50
(1450)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai

Panevėžio-Krekenavos dekanate

Triguba šventė

KREKENAVA. Taip jau sutapo, kad Švč. M.Marijos Ėmimo į dangų bažnyčioje birželio 18 dieną įvyko triguba šventė: Devintinės, Šv. Antano atlaidai ir Pirmosios Komunijos diena. Birželio 15 dieną, kaip įprasta, vyko šv. Mišios, kurių metu kai kurie vaikai, priimsiantys Pirmąją Komuniją, atliko savo pirmąją išpažintį. Buvo atvykęs Zarasų dekanas kun. R.Kavaliauskas, padėjęs Krekenavos klebonui kan. P.Budriūnui klausyti išpažinčių, aukoti šv. Mišias, sakyti pamokslus, dalyti šv. Komuniją.

Birželio 18-ąją klebonui į pagalbą atvyko Panevėžio vyskupijos generalvikaras kan. dr. Robertas Pukenis. Votyvos šv. Mišias atnašavo klebonas, Sumos – generalvikaras. Jis dukart pasakė labai gražius pamokslus, klausė išpažinčių, vedė procesiją aplink bažnyčią ir bažnyčioje. Labai gražiai giedojo vargonininko A.Kotinskio parengti giesmininkai. Komuniją priėmė 49 jaunieji katalikai. Devyni Linkaičių globos namų auklėtiniai priėmė Pirmąją Komuniją anksčiau. Vaikus rengė katechetė Irena Kvedienė.

Žiūriu į jaunuosius katalikus, susikaupusius, maldingai nusiteikusius ir linkiu jiems visą laiką išlikti dorais, gerais, pamaldžiais, nors truputį ir neramu (apie tai rašė „XXI amžius“, Nr. 42), ar nevyksta tarp tėvų varžybos, kas gražiau aprengs, išpuoš savo atžalas, kas daugiau nufilmuos, nufotografuos. Ar nejaučia skriaudos kiti, kuriems tėvai mažiau skiria dėmesio? Juk buvo ir tokių mergaičių, kurios šiai dienai neturėjo tinkamų suknelių, todėl skolinosi iš bažnyčios. Ar neblaško jų susikaupimo šv. Komunijos ėmimo metu tie filmavimai, fotografavimai? Aš vis prisimenu savo Pirmąją Komuniją, įvykusią 1936 metais. Ne visi galėjo prisidėti prie bendrų pietų, todėl iš viso jų nebuvo, kad pasijaustų visi lygūs. Nebuvo ir bendros Pirmosios Komunijos nuotraukos, kurią darydavo po bendrų pietų. Valgė ir fotografavosi kaip kam pavyko – visi vienodi, visi lygūs. Slogu prisiminti okupacijos metus, kai mokytojai pamaldų metu negalėjo ateiti net į šventorių. Dabar jie dalyvavo su savo mokiniais. Gal ne visi dabartiniai tėvai laiku priėmė šv. Komuniją, bet savo vaikus nori matyti dorais, gerais katalikais.

Savo parapijos sielovadiniu darbu rūpinasi Krekenavos klebonas kan. P.Budriūnas: parapijiečiams suteikia reikiamą pagalbą, pasikalba, sekmadieniais dalija „Kregždutę“ ministrantams, atėjusiems į bažnyčią vaikams, kad tik jie augtų dori, pamaldūs, sąžiningi Lietuvos žmonės. Uoliai padeda klebonui zakristijonas G.Kasperiūnas.

Vincas STEPONAVIČIUS

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija