Atnaujintas 2006 liepos 5 d.
Nr.51
(1451)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai

Boružių suolelis – meilei

Gediminas GRIŠKEVIČIUS

...Kai saulužė šviečia,
Aš į ją nežiūriu,
Nes mana širdelė
Savą Saulę turi...

        (iš Valdemaro Karulio padainuotos palangiškių,
Sermiesčio vaikinų gitaristų, sovietinių laikų dainos)

Kilniasielė, pasiaukojanti, gėlėtoji, o kai kada net ir „dilgėlėtoji“ tikroji meilė yra tyli, kaip nuostabiai, muzikaliai kvepiantis jazminų žydėjimas „pabiručiuose“, Palangoje, netoli jūros. Gerumas nesigarsina tuštybe anei pinigais, jis palaimingai apglėbia saulėžaidos besiilginčią ir varganiausiais drabužiais vilkinčią sielą, angelų rankos įduoda sparnus net ir ligoniui, tarsi stabtelėjusiam ant būties ir nebūties slenksčio... Meilės apraiškų mūsų kasdienybėje – daug. Tad keista, kai kolegos, deja, pseudožurnalistai, ypač „amoraliosios žurnalistikos“ atstovai, „tualetiniai žvaigždūnai“, bando (ne už dyką!) įpiršti, jog nėra Lietuvoje nei meilės, nei mylinčių kūrėjų, vienas kitam gyvenimais atsidavusių sutuoktinių, tik... „bardakas, o bardake – gaisras“.


„Ar pramogaujame kaip europiečiai“?

Juozas Papartis

Tokia antrašte žurnale „Veidas“ (gegužės 4 d., Nr. 18) buvo išspausdintas Ingridos Mačėnės rašinys.

Tą dieną Vilniuje kaip tik rinkosi būrys įvairių Europos valstybių vadovų, atvyko ir Jungtinių Amerikos Valstijų viceprezidentas, o tos dienos „Veido“ leidėjai pasirūpino šiam reikalui skirti net 36 puslapius, net aštuoniems įvairių temų rašiniams. Taigi lietuvių žurnalas tinkamai pasitiko Europos vadovus.


Tikėkite, kad juoda yra balta

Apie Deno Brauno knygą „Da Vinčio kodas“

Henrikas KUDREIKIS

Pasaulio istorijoje visuomet pasitaikydavo žmonių, kurie bandydavo įrodyti, kad juoda yra balta. Ir būdavo, kurie tuo tikėdavo, nors tai visiška nesąmonė. Atsirado detektyvinių knygų rašytojas, kuris, gudriai parinkęs savo melo knygai žymaus italų mokslininko ir dailininko vardą, paskleidė ją visame pasaulyje. Knyga pavadinta „Da Vinčio kodas“ (Da Vinci code).

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija