Atnaujintas 2006 liepos 26 d.
Nr.56
(1456)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai

SKULPTŪRŲ PARKE GAUSĖJA DIRBINIŲ IŠ MEDŽIO

Marytė MIELIAUSKIENĖ,
Bronius VERTELKA

Plenero dalyviai

Šeštasis respublikinis medžio drožėjų pleneras „Improvizacijos Liongino Šepkos kūrybos ir gyvenimo temomis“, vykęs Rokiškio krašto muziejuje birželio 27 – liepos 5 dienomis, tęsė ankstesniųjų plenerų pradėtą darbą – kūrė skulptūras būsimam L.Šepkos parkui. Jų įkvėpimo šaltinis – garsiojo XX a. lietuvių liaudies menininko dievdirbio L.Šepkos kūryba, kuri šiandieniniams meistrams pasiūlo daug naujų idėjų, minčių ir atradimų.


Skambėjo „Dzūkų godos“

Rūta Averkienė

Koncertuoja Puvočių
kaimo etnografinis ansamblis

Liepos 5-6 dienomis Varėnoje ir Merkinėje vyko tarptautinis Alytaus apskrities folkloro ansamblių festivalis „Dzūkų godos–2006“. Merkinėje buvo paminėta bei švenčiama ir Mindaugo karūnavimo-Valstybės diena.

Festivalio atidarymas vyko prie Varėnos rajono savivaldybės. Jį pradėjo Žiūrų kaimo etnografinio ansamblio vadovė ir liaudies dainų atlikėja Marcelė Paulauskienė, padainavusi senovinę dzūkišką dainą. Visus, susirinkusius į „Dzūkų godas“, pasveikino rajono savivaldybės administracijos direktorius Algis Miškinis.


Kitas pasaulis

Skirmantas VALIULIS

Iš J.Kolskio filmo „Jazminas“

Rytų ir Vidurio Europa vis dar tebėra mums artimiausia Europa, bet tarptautiniame kino festivalyje Lagove (Lenkija) ji vis vien kitaip atrodo iš filmų, negu įsivaizduojame tikrovėje. Jau pats festivalio atidarymas ir uždarymas yra tam tikras laiko tendencijų įrėminimas: atidarant skambėjo „Deep purple“ ir kitos populiarios melodijos, o uždarant – „gospel“ stiliaus dainos. Festivaliui įpusėjus buvo surengtas socialinės epochos dainų vakaras su ironišku pristatymu. Kam kino festivalyje muzika? Ogi į Lagovą suplūsta daug jaunimo ir vien filmais jo nesuviliosi.


Druskininkuose – tapytojų pleneras

Dalis plenero dalyvių (iš kairės):
galerijos vadovė Riina Nedzelskienė,
tapytojai Viktoras Šatas
ir Vida Krištolaitytė bei tapybos
stebėtoja Almutė Nedzelskytė

Jį suorganizavo Nacionalinio M.K.Čiurlionio dailės muziejaus V.K.Jonyno galerija, kurioje dirba dailininkė Riina Nedzelskienė, kilusi iš Estijos.

Kadangi prieš devynerius metus šį pasaulį palikdamas V.K.Jonynas pageidavo jo vardo galerijoje nuolat organizuoti įvairių šalių ir skirtingų meno sričių menininkų plenerus, konferencijas, tai tą dabar ir stengiamasi daryti. Šiuo metu čia veikia daug dešimtmečių Australijoje gyvenančio dailininko Adolfo Vaičaičio, gimusio 1915 metais, ekslibrisų paroda. Garbaus amžiaus autorius vasarą gyvena Šiauliuose ir dalyvavo atidarant parodą.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija