Atnaujintas 2006 liepos 28 d.
Nr.57
(1457)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai

Telšių vyskupijoje

Šilalės dekanate

Meldėsi ir šventė miestelio gimtadienį

Po atlaidų šventė miestelio
aikštėje tęsėsi. Antroje eilėje
(iš kairės): kunigai Andrius
Vaitkevičius, Pranas Bartasūnas,
meras Valdemaras Jasevičius
ir jo patarėja Edita Kalnikienė

Gražiai giedojo Laukuvos
bažnyčios choras

LAUKUVA. Liepos 16-ąją, sekmadienį, Šv. Kryžiaus Atradimo bažnyčioje įvyko Švč. Mergelės Marijos Škaplierinės atlaidai. Jiems kruopščiai pasirengė Laukuvos parapijos administratorius kun. Pranas Bartasūnas. Pasitelkęs bažnyčios darbuotojus, parapijos aktyvą, padedant geradariams, išpuošė, išdabino bažnyčią baltais kaspinais, gražiausiais gėlių žiedais. Pagrindinį altorių puošė paveikslas, vaizduojantis Dievo Motiną, įteikiančią karmelitų vienuoliui Simonui Stokai škaplierius kaip globos ir atsivertimo ženklą žmonijai. Bažnyčios choras šiai progai paruošė nuostabių giesmių.

Škaplierinės atlaidų rytą bažnyčion ėmė plaukti tikintieji ne tik iš Laukuvos miestelio, bet ir iš Ruskių, Juodainių, Padievyčio, Šiauduvos, Stungaičių ir kitų kaimų bei gretimų parapijų. Susirinko visas pulkas ministrantų ir adoruotojų. Į atlaidus taip pat atvyko kun. Andrius Vaitkevičius iš Klaipėdos Marijos Taikos Karalienės bažnyčios.

Pirmąsias ryto šv. Mišias aukojo Laukuvos parapijos kun. P.Bartasūnas ir šiuo metu Laukuvoje gyvenantis kun. Antanas Saunorius. Pamokslą pasakė svečias iš Klaipėdos kun. A.Vaitkevičius. Jis taip pat tą dieną išklausė ir daug atlaiduose buvusių tikinčiųjų išpažinčių.

12 val. prasidėjo iškilmingi Švč. Mergelės Marijos Škaplierinės atlaidai, kuriuose dalyvavo minios tikinčiųjų. Kurie netilpo bažnyčioje, į šv. Mišių auką ir įsitraukė kartu su visais melsdamiesi šventoriuje. Iškilmingas atlaidų Sumos šv. Mišias aukojo kun. A.Vaitkevičius, paskirdamas dar vieną pamokslą apie tikėjimą Dievu, priartėjimą prie Jo ir apie Dievo Motinos Škaplierinės pagalbą bei globą ja pasitikintiems. Vyko iškilminga procesija aplink bažnyčią, kurios metu itin gražiai giedojo Laukuvos bažnyčios choras.

Pasibaigus Škaplierinės atlaidams, jų dalyviai pasipylė į Laukuvos miestelio aikštę. Čia įvyko oficialus Laukuvos miestelio 753-iųjų metinių minėjimas. Jame dalyvavo Šilalės rajono savivaldybės meras Valdemaras Jasevičius, jo patarėja Edita Kalnikienė, kunigai A.Vaitkevičius ir P.Bartasūnas. Laukuvos seniūnas Stasys Skalauskas, padedant rajono savivaldybei ir visam būriui rėmėjų, padarė viską, kad ir šis miestelio gimtadienis praeitų smagiai, šventiškai. Šventės metu buvo pasidalyta prisiminimais apie Laukuvos ir jos apylinkių praeitį, garbingus jau mirusius ir dar gyvus miestelio žmones. Koncertavo Laukuvos kultūros namų ir Norberto Vėliaus gimnazijos dainininkai, šokėjai ir muzikantai, vadovaujami Alfredo Šniauko ir Almos Rumšienės.

Pagerbti laukuviškių jų miestelio gimtadienio proga atvyko Rietavo meno mokyklos mokinių pučiamųjų orkestras, vadovaujamas Algirdo Kazio Jankausko, Tilžės ir Šiaulių miesto meno mėgėjai.

Ši dviguba laukuviškių šventė, kurioje buvo ir pasimelsta, ir pasilinksminta, paliko malonų įspūdį visiems joje dalyvavusiems.

Pranciškus ŽUKAUSKAS

Autoriaus nuotraukos

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija