Atnaujintas 2006 rugsėjo 6 d.
Nr.66
(1466)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai

Anykščių žemėje nepritrūks poetų

Vakaro vedėja Violeta
Juciuvienė ir Algirdas Gogelis

Algirdo Gogelio eiles
skaito Rita Tulušienė

Kaip medis aš, kasmet į melsvą dangų

Šakas iškėlęs saulėn, vėl sulaposiu tavimi.

Žinau, per grubios tokiai meilei rankos -

Tave aš glamonėsiu širdimi...

Tai anykštėno poeto ir režisieriaus Algirdo Gogelio pirmosios poezijos knygos „Tavęs nepasiekę žiedai” ketureilis, kurios pristatymą gražiausioje Anykščių salėje, koplyčioje, organizavo Viešoji biblioteka. Tai jau aštuntoji anykštėnų literatų klubo „Marčiupys” išleista knyga. Šios knygos leidybą parėmė Anykščių rajono savivaldybė.

Renginį vedė Troškūnų vidurinės mokyklos lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja Violeta Juciuvienė, kuriai A.Gogelis buvo patikėjęs šios knygos redagavimą. V.Juciuvienė šiltai papasakojo apie ilgametę draugystę su režisieriumi bei trumpai apžvelgė jo gyvenimo ir kūrybos kelią.

Pirmoji eiles skaitė „Marčiupio” klubo koordinatorė, Viešosios bibliotekos Įvaizdžio kūrimo skyriaus darbuotoja Rita Tulušienė. Labai gražų foną meilės eilėms suteikė Anykščių muzikos mokyklos mokytojų Renatos Juodelienės, Kęstučio Grigaliūno ir moksleivės Gabrielės Griauzdaitės instrumentinio trio atliekamos melodijos.

A.Gogelis, sujaudintas gausiai susirinkusių anykštėnų bei šiltų žodžių apie jo kūrybą, lyg ir teisindamasis sakė, kad jo amžiui jau ir nelabai tinka rašyti apie meilę, kad tai jaunystės dienų kūryba, bet kartu savo eilėmis patvirtina, kad tai „vienintelė nepavaldi laikui - meilės pasaka”. Pirmosios Algirdo poezijos knygos gimimu nuoširdžiai džiaugėsi buvusios klasės draugės, prisiminė kartu mokykloje praleistus metus.

Kaip patyręs literatūros kritikas kalbėjo „Marčiupio” klubo patriarchas Algirdas Ražinskas. Išsamiai apžvelgęs eiles, su humoru padeklamavo eilėraštį „Debiutantas”, kurį tądien kaip tik rado interneto svetainėje, sako, lyg tyčia parašytą A.Gogeliui. Beje, A.Ražinskas ir buvo tas žmogus, kuris paskatino ir padrąsino režisierių viešai parodyti širdį.

Renginio metu buvo galima įsigyti poezijos tomelį „Tavęs nepasiekę žiedai”. Norintieji gauti autografą netrumpa eile išsirikiavo prie autoriaus.

Pasibaigus vakarui, A.Gogelis visiems nuoširdžiai dėkojo už eiles, muziką, gėles ir pakvietė susirinkusiuosius pabendrauti prie vyno taurės. Skambant „Marčiupio” klubo nario Vidmanto Plėtos dainoms, poezijos mylėtojai dalijosi patirtais įspūdžiais, o atsisveikindamas A.Gogelis nedrąsiai prasitarė: „Iki kitos knygos pristatymo”.

Judita Skačkauskienė

Anykščiai

Violetos Matelienės nuotraukos

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija