Atnaujintas 2006 rugsėjo 8 d.
Nr.67
(1467)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai

Šv. Mišios akademinei bendruomenei

Rugsėjo 1 dieną, pradedant naujuosius mokslo metus, iškilmingose šv. Mišiose Kauno Arkikatedroje Bazilikoje melstasi už akademinę bendruomenę. Eucharistijos liturgijai vadovavo Kauno arkivyskupas metropolitas Sigitas Tamkevičius, kuris yra ir Katalikų teologijos fakulteto (KTF) Vytauto Didžiojo universitete (VDU) Didysis kancleris, drauge koncelebravo Vilkaviškio vyskupas Rimantas Norvila, Kauno arkivyskupo augziliaras vyskupas doc. dr. Jonas Ivanauskas, KTF dekanas kan. doc. dr. Petras Smilgys, Socialinio darbo instituto direktorius mons. doc. dr. Artūras Jagelavičius, grupė kunigų – Kauno kunigų seminarijos (KKS) vadovai, šios seminarijos bei KTF dėstytojai. Pamaldose dalyvavo nuotaikinga ir gausia eisena su „Ąžuolyno“ orkestru priešakyje į Arkikatedrą atžygiavę VDU vadovai, dėstytojai ir studentai. Kartu su VDU akademine bendruomene Arkikatedroje meldėsi ir seminarijos auklėtiniai.

Šv. Mišių pradžioje arkiv. S. Tamkevičius pasveikino VDU rektorių prof. Zigmą Lydeką, rektorato, Senato bei Tarybos narius, profesorius, dėstytojus bei studentus ir visiems palinkėjo Dievo palaimos naujaisiais mokslo metais, o pirmakursiams – studijų metais ne tik būti imliems mokslo žinioms, bet ir tapti atsakingais Lietuvos ateities kūrėjais.

Pamokslą pasakė KTF dekanas kan. doc. dr. P. Smilgys. Jis pasidžiaugė drauge švenčiama Eucharistija pradedant mokslo metus, kai „visų laukia darbas, reikalaujantis nuolatinio rengimosi“. Kan. P. Smilgys priminė girdėtą Dievo žodį apie vienintelį Mokytoją – Kristų, kuris dirbantiems akademinį darbą padeda „geriau suvokti savo misijos prasmę“. „Visi, be išimties, esame vienintelio Mokytojo mokiniai ir jais turime išlikti atlikdami savo pareigas“, – sakė dekanas ir kvietė atliekant savo tarnystę nuolat remtis Evangelija bei prieš akis turėti Išganytojo kryžių – „mūsų tarnystės kriterijų“. Priminęs popiežiaus Jono Pauliaus II žodžius, jog pasaulis negali padaryti žmogaus visiškai laimingo, kan. P. Smilgys palinkėjo visiems gerų mokslo metų.

Šv. Mišių pabaigoje vyskupai suteikė ganytojišką palaiminimą, o akademinė bendruomenė sugiedojo studentiškąjį „Gaudeamus igitur iuvenes dum sumus!“

Kauno arkivyskupijos

spaudos tarnyba

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija