Atnaujintas 2006 rugsėjo 22 d.
Nr.71
(1471)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai

Ar ne per daug sau leidžiame?

Paėmiau naujai išleistą Vytauto V.Landsbergio knygą „Obuolių pasakos“. Knyga spalvinga, gražiai išleista, bet pats turinys mane nuliūdino ir suneramino. Knyga skirta jaunesnio mokyklinio amžiaus vaikams, leidžiama jau trečią kartą, vadinasi, turi paklausą. Įvade autorius rašo: „Juk visa žmonijos istorija prasidėjo nuo tada, kai Adomas, Ievos paragintas, atsikando uždrausto obuolio ir užspringo… Kadangi obuolys nuo obels rieda netoli, tai ir mes nuo Adomo netoli tenuriedėjome – mėgstame obuolius ir šiandien… Linkiu gero apetito“.

Tai skamba ironiškai, bet ar galima kalbėti apie Biblijos teiginius su pašaipa?.. Ir tai pateikiama vaikams kaip pasaka.

„Ir pamatė obelis, kad po pievą, esančią aplink ją, vaikšto ponas Dievas (ponas?!) su kažkokiais dviem nuogais žmogeliais. Kai jie priėjo prie obels, Dievas tiems dviem pasakė:

- Tai va, Adomai ir Ievute. Galit čia žaisti ir džiaugtis, viską daryti leidžiu tik… šiukštu nevalgykit obuolių nuo šios obels, nes tai Pažinimo medis. O Pažinimo vaisiai saldūs, bet šaknys karčios“.

Ir dar toliau šaipomasi iš Šventojo Rašto Pradžios knygos. O mes abejingai perkame ir skaitome. Surenkime akciją – nepirkti V.V.Landsbergio knygų! Aš taip ir padarysiu, neremsiu nė vienu centu. Norėčiau, kad šia tema kas nors parašytų komentarą.

R.MARTINAITIENĖ

Garliava

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija