Atnaujintas 2006 spalio 11 d.
Nr.76
(1476)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai

Kinematografinė politika ir nemokami bilietai

Dainius Varnas

Lietuvoje paplitę politiniai skandalai pastaruoju metu nieko nebestebino. Kaip sako liaudies išmintis, šuo kariamas pripranta. Iki šiol visuomenę drebinę skandalai skandalėliai vienaip ar kitaip siedavosi su gana aiškiai identifikuojamomis asmenybėmis. Tuo tarpu paskutiniai įvykiai politinę fantasmagoriją pakylėjo į dar nerėgėtas aukštumas.

Politikos Režisierius (arba prodiuserių komanda) pasitelkė beveik visus kinematografijos žanrus, kad sujauktų žmonių protus. Ir nepasakysi, kad jam (jiems) tai nepavyko.


Kam Lietuvoje kliūva čečėnai?

Petras Kalnius

Rugsėjo pabaigoje didžiojoje Lietuvos žiniasklaidoje skambėjo banaliais tampantys užkeikimai: „Čečėnai pabėgėliai vėl susimušė su lietuviais”, „Čečėnai vėl sukėlė muštynes”. Būtų galima į tai nekreipti dėmesio, jeigu rugsėjo mėnesį įvykęs incidentas iš tikrųjų būtų buvęs tarpusavio muštynės. Bet tai buvo organizuotas vietinių puolimas prieš tokiam užpuolimui net nepasirengusius čečėnus. Beje, labai negarbingas, nes būrys lietuvių (?) puolė du čečėnus. Labai pasalūniškas ir neriteriškas, nes gerai pasirengę, peiliais, geležiniais strypais ir beisbolo lazdomis apsiginklavę puolė beginklius, žaidžiančius biliardą. Dėvėjo kaukes, taigi elgėsi bailiai, suvokdami, kad daro kriminalinį nusikaltimą.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija