Atnaujintas 2006 spalio 13 d.
Nr.77
(1477)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai

Šeimos šventė Kaune

Kaune įvyko originali Šeimos šventė, sulaukusi didelio miestiečių susidomėjimo. Nuo Rotušės aikštės Kauno muzikinio teatro link pajudėjo šventinė eisena, vedama Kauno pučiamųjų orkestro „Ąžuolynas“ ir miesto vicemero, Lietuvos krikščionių demokratų vicepirmininko bei šventės globėjo Kazimiero Kuzminsko.

Šventę latvių pavyzdžiu surengė asociacija „Už pilietinę visuomenę“. Ji įkurta 1998 metais ir siekia stiprinti demokratinės pilietinės visuomenės idėjas, ugdyti žmonių sąmoningumą ir skatinti aktyviai dalyvauti valstybės valdyme.

Renginyje dalyvavo Rygos valstybinės dūmos atstovė Aina Kruklė, Latvijos krikščioniškojo radijo prezidentas Talivaldis Talbergas, Vaikų teisių apsaugos tarnybos vedėja B.Daugėlienė. Vienam tikslui susibūrė įvairių krikščioniškų konfesijų atstovai – katalikai, protestantai, stačiatikiai.

K.Kuzminskas teigė, kad „darni šeima, sukurta pagal krikščioniškas vertybes, yra visuomenės ir tautos pagrindas, įgalinantis kartu nuveikti didelius darbus“. O renginį organizavusios asociacijos „Už pilietinę visuomenę“ pirmininkas Paulius Saudargas sakė, kad ši šventė turi tapti tradiciniu kasmetiniu renginiu, nes kaip tik dabar, kai pamatinės vertybės asimiliuojamos ir naikinamos, privalome būti budrūs ir saugoti svarbiausią vertybę – šeimos instituciją.

Šventės metu buvo apdovanotos kūrybingos bei aktyvios poros, ir žmonės, savo gyvenimu įrodę atsidavimą šeimai bei kitiems artimiesiems. Daug kam pavyzdžiu gali būti Antanina ir Valentinas Kokotikai, bendroje santuokoje gyveną daugiau nei 50 metų. Jie buvo apdovanoti prizu „Auksinė pora“. Buvo ir daugiau apdovanojimų. Rotušėje užkalbinta jauna Onutės ir Petro pora irgi pastebėjo, kad tokia šventė turėtų būti tradicinė, ypač tai svarbu jaunimui: tai – būsimieji tėvai, motinos, kurie auklės savo vaikus. Dabar gi įvairiomis progomis ir be jų kai kurios miesto aikštės ir gatvės kone lūžta nuo alaus ir kitokių panašių švenčių, jose skamba neblaivių jaunuolių triukšmas, klegesys. Tai neskatina doros, gero elgesio. Be to, tėvai turėtų būti pavyzdžiu vaikams, nesibarti, dorai elgtis, lankyti bažnyčią. Ypač reikalinga šeima dabartiniams našlaičiams ir beglobiams vaikams, kurie dabar gyvena valstybės išlaikomuose namuose.

Šventės dalyvius sveikino Rygos šokių grupė „Let‘s Dance“, dainininkai O.Vyšniauskas, R.Čivilytė, Suzuki talentų mokyklos, vaikų muzikos mokyklos „Pastoralė“ ir Kauno karatė klubo „Fortitudo“ auklėtiniai. Šeimos šventės metu buvo pasirašytas manifestas „Tradicinė krikščioniška šeima – Lietuvos pasididžiavimas“.

B.Ž.

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija