Atnaujintas 2006 lapkričio 17 d.
Nr.86
(1486)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai

Pasaulinė filmo „Kristaus gimimo istorija“ premjera vyks Vatikane!

Filmo „Kristaus gimimo istorija“ afiša

Kaip praneša kino kompanija „New Line“, sekmadienį, lapkričio 26 dieną, Vatikane įvyks pasaulinė filmo „Kristaus gimimo istorija“ premjera. Tai bus pirmas kartas kino istorijoje, kai meninio filmo premjera vyks Vatikane. Jungtinėse Valstijose filmas startuos gruodžio 1 dieną, o Lietuvoje – gruodžio 15 dieną.

„Kristaus gimimo istorijos“ premjera vyks Vatikano Popiežiaus Pauliaus VI salėje. Iškilmingoje premjeroje dalyvaus filmo režisierė Katerina Hardvik (Catherine Hardwicke), aktoriai Šorehas Agdašlu (Shohreh Aghdashloo) ir Oskaras Isakas (Oscar Isaac), prodiuseriai Martis Bovenas (Marty Bowen) ir Vikas Godris (Wyck Godrey), scenarijaus autorius Mikas Ričis (Mike Rich) ir septyni tūkstančiai kviestinių svečių. Renginio metu surinktos lėšos bus skirtos mokyklos statybai mažame Izraelio miestelyje Mughare, esančiame netoli Nazareto.

„Mes labai didžiuojamės šiuo filmu ir esame dėkingi Vatikanui už dėmesį ir suteiktą galimybę būtent čia pristatyti filmą“, - sako „New Line“ prezidentas Rolfas Mitvegas (Rolf Mittweg). - Tikime, kad Vatikanas yra nuostabi vieta pristatyti universalią filmo skleidžiamą vilties ir tikėjimo žinią“.

„Kristaus gimimo istorija“ yra išskirtinis įvykis, o ši premjera bus geriausias būdas pasiekti bendruomenę ir pasidalyti bendražmogiška patirtimi“, - sako filmo platintojas Italijoje Stefanas Damikas.

Magiško grožio filmas iliustruoja Marijos ir Juozapo santykius, stebuklingą nėštumą, angelo Gabrieliaus apsireiškimus, epinę kelionę iš Nazareto į Betliejų ir judviejų sūnaus gimimą.

„Kristaus gimimo istorija“ pasakoja visos žmonijos istoriją. Tikintiesiems – tai tikslus Marijos ir Juozapo gyvenimo atpasakojimas. Tačiau tai taip pat istorija apie šeimą, susidūrusią su nežinomomis jėgomis ir nepaprastais likimo išbandymais. Tai ir istorija apie jaunus tėvus, kurie leidžiasi į ilgą ir bauginančią kelionę, kad surastų naujus namus dar negimusiam savo kūdikiui.

„Kristaus gimimo istorija“ Lietuvos kinuose bu rodoma nuo gruodžio 15 dienos.

XXI

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija