Atnaujintas 2006 lapkričio 17 d.
Nr.86
(1486)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai

Vėlinių šviesa muzikoje, ėjime ir arbatos puodelyje

Inesė Ratnikaitė

„Glorija Gospel“ iš Panevėžio
Juozo DapŠausko nuotrauka

Vėlinės, Visų Šventųjų diena, – susimąstymo apie prisikėlimą bei amžinąjį gyvenimą laikas. Šiaulių vyskupijoje ieškoma būdų, kaip prasmingiau paminėti šias dienas. Ne tik paminėti, bet ir prabilti apie tai, kas iš tiesų svarbu.

Šiaulių vyskupijos katalikų evangelizacijos centras kvietė heloviną keisti į šventę „Holy wins“ – „Šventieji laimi“. Šiauliuose ši originali šventė švenčiama jau antrą kartą. Spalio 27 dieną Šiaulių kultūros centre buvo organizuotas koncertas. Susirinkusieji klausėsi garsiausių šiuolaikinės krikščioniškos muzikos grupių Lietuvoje – „Gyvai“ iš Vilniaus bei „Glorija Gospel“ iš Panevėžio. Tikėjimo patirtimi dalijosi Veiklių žmonių bendrijos atstovai. „Šia šventumo akcija – koncertu siekiame ugdyti dvasinį, psichologinį ir fizinį sveikumą, kad visuomenė dvasiškai, kultūriškai ir ekonomiškai taptų turtinga“, – sakė Katalikų evangelizacijos centro direktorius Juozas Dapšauskas.

Lapkričio 2-osios vakarą Šiaulių universiteto iniciatyvinė studentų grupė kvietė universiteto bendruomenę drauge praleisti vakarą. Prie pirmųjų universiteto rūmų susirinkę studentai ėjo į Senąsias Talšos kapines. Šis ėjimas, organizatorių teigimu, buvo ypatingas intencijomis, mintimis, apmąstymais. Kapinėse uždegtos žvakutės ant apleistų, pamirštų kapų. Simboliškai švieselės uždegtos ir už tuos, kuriems buvo atimta galimybė ateiti į šį pasaulį. Vakaras tęsėsi Šiaulių vyskupijos jaunimo centre. Kun. A.Gudaitis, SJ, siūlė pamąstyti apie tai, kas yra mirtis, kaip elgtumėmės jos akivaizdoje. Buvo prisiminti su mirtimi siejami skaudūs bei tikėjimo ir vilties žodžiai. Apie gyvenimo vienybėje su Viešpačiu prasmę susirinkusiesiems kalbėjo Šiaulių vyskupas Eugenijus Bartulis. „Jeigu gyvename tikėjimu ir meile, jei žinome, kad gyvensime amžinai, tada ir atsiskyrimas žemėje nėra toks skaudus“, – sakė ganytojas. Susitikimas baigėsi pokalbiais prie arbatos puodelio.

Taigi Vėlinės – daug daugiau nei kapinių lankymas ir mirusiųjų prisiminimas. Tai ir krikščioniška muzika, pasidalijimai išgyvenimais, gyvenimo prasmės ieškojimas, ėjimas su Viešpačiu, žvakutės uždegimas ant atstumtojo kapo, pokalbiai prie arbatos puodelio, o svarbiausia – buvimas kartu ir tikėjimas, kad susitikimas dangaus karalystėje niekada nesibaigs.

Šiauliai

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija