Atnaujintas 2006 lapkričio 22 d.
Nr.87
(1487)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai

Ar rodyti vaikams sovietinę istorijos versiją?

Susidūrėme su tikru Lietuvos pilietinės visuomenės išmėginimu. Tos visuomenės (ar tos?) atstovai Švietimo ir mokslo ministerijoje nutarė naudoti filmą „Niekas nenorėjo mirti“ mokyklose kaip Lietuvos istorijos medžiagą.

Rodymas teminėse televizijos programose „Kai aš mažas buvau ir nieko nesupratau“ be jokių komentarų, o dar ir reikšmingų dienų proga, reiškė to filmo politinio turinio aprobatą, tad jau darė ir toliau darytų žalą, priklausomai nuo žiūrovų sąmoningumo. Mokiniams čia turėtų pagelbėti mokytojai nepagailėję laiko, bet jeigu paaiškins apgavystės esmę, mokiniai patys paklaus: tai kam mums rodote?


Dešimt naujosios santvarkos stulpų, ant kurių Rusija statys savo ateitį

Prieš kelerius metus teko skaityti Maskvos profesoriaus Dugino straipsnį, kuriame jis aiškino, kad rusai yra kilę iš senovės graikų vadinto Hiperborėjos krašto – Užpoliarės. Kolos pusiasalyje rasta jų šventyklų liekanų. Profesorius savo istorinius protėvius vadina arijais, Dievo išrinkta tauta. Tokia dvasia tiesia kelius į ateitį, rašo knygos autorius. Nepaisant daug aukų pareikalavusių karų su vokiečiais, kurie save taip pat vadino arijais ir Dievo išrinkta tauta, Rusijos ateitį prof. Duginas įsivaizduoja sąjungoje su vokiečiais ir mano užvaldyti Europą iki Atlanto, o Aziją – iki Ramiojo vandenyno.


Kova dėl Lietuvos dar nesibaigė

Lietuvos kariuomenės šventės dieną sveikinu visus Tėvynės patriotus, generolus, karininkus, puskarininkius ir karius, Vyčio kryžiaus ordino kavalierius, partizanus, politinius kalinius, tremtinius ir visus, kurie davė duonos ir leido kovotojams savo sodybose išsikasti bunkerius, nors gerai žinojo, kad visa baigsis tragiška žūtimi arba geriausiu atveju – kelione į Sibirą gyvuliniuose vagonuose.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija