Atnaujintas 2006 lapkričio 29 d.
Nr.89
(1489)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai

Paskutiniai rinkos ekonomikos nepaliesti mohikanai

Ar perkrautas kiniškų blizgučių kaleidoskopas lentynų labirintuose – akivaizdus rinkos ekonomikos įrodymas? Ar tikrai gyvename natūralios konkurencijos sąlygomis? Panagrinėti šią problemą įkvėpė gyvenimiški pavyzdžiai. Pasimėgavęs egzotiškais rinkos ekonomikos nepaliestais, paskutiniais sovietinės tvarkos mohikanais, pabandysiu aptarti globalesnes, klestėti bandančios valstybės problemas.


Peliuko Mikio politikos grimasos

Pastarųjų dienų politinių įvykių pakaktų bent keliems įvairių žanrų teatro ar kino pastatymams: trileriui, absurdo komedijai, lyrinei melodramai, gal ir absurdo elementų nestokojančiam Volfo Disnėjaus stiliaus animaciniam filmukui su nemirtinguoju peliuku Mikiu.


Viskas galima, kas kvaila?

„Lašas akmenį pramuša ne jėga, bet dažnai krisdamas“, – teigia kinų patarlė. Griaudami stabilų Lietuvos valstybės dvasinio gyvenimo mikroklimatą, ja subtiliai manipuliuoja ir skaitytojų patiklumu naudojasi, deja, jau daugelio leidinių savininkai ir jiems tarnaujantys jauni žurnalistukai, juk „kieno ratuose sėdi, to ir giesmę giedi...“ Gaila, kad tos „giesmės“ – ne iš širdies, ne geidžiant dialogo su skaitytojais, o tyčia stengiamasi supainioti, sudramatinti ne tik tekstų, bet ir viešojo gyvenimo akcentus, sujaukti skaitytojo psichiką, ramų būvį, siekiant įmušti į sąmonę vieną mintį: Lietuvoje nėra NIEKO gražaus, NIEKO šviesaus, pozityvaus, viltingo.

 
Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija