Atnaujintas 2006 gruodžio 1 d.
Nr.90
(1490)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai

Taisykite Viešpačiui kelią, ištiesinkite Jam takus…

Ir visi žmonės išvys Dievo išgelbėjimą

(Lk 3, 4, 6)

Gruodžio 3-iąją pradedame Adventą. Adventas yra kruopštaus pasiruošimo Kalėdoms metas. Čia pat ir Kalėdos, Kristaus Gimimo šventės minėjimas. Pradedame naują metų ciklą – šiais metais bažnyčiose Evangelijos pagal Luką skaitomas ištraukas.


Vilties ir meilės žygis

Neįgalių žmonių procesija
nuo Misionierių bažnyčios
Aušros Vartų link

Pamaldžiai sudėtos rankos, skausmų išvagotas veidas, viltingas žvilgsnis ir šypsena lūpose. Tokie žmonės, Piligriminio komiteto pakviesti, lapkričio 18 dieną rinkosi prie Misionierių bažnyčios. Ne į labdaros koncertą ar kad gautų puodelį nemokamos kavos... Kas lazdele pasiramsčiuodamas, kas sėdintis neįgaliojo vežimėlyje, kas suspaustas fizinių ar dvasinių kančių, o kas su nuoširdžia meile atėjęs padėti silpnesniesiems. Vieni iš Vilniaus, Kauno, kiti net iš Anykščių. Visi jie buvo pasirengę piligriminiam žygiui į Aušros Vartus, prie Gailestingumo Dievo Motinos.


Dvasinė atgaiva

Grupė rekolekcijų dalyvių
Varėnos Šv. arkangelo Mykolo
bažnyčioje

Lapkričio 18-19 dienomis pirmą kartą Varėnos Šv. arkangelo Mykolo bažnyčioje vyko rekolekcijos tikybos mokytojams ir katechetams. Čia susirinko mokytojai iš Varėnos, Valkininkų, Dubičių, Druskininkų, Marcinkonių, Krivilių – Vydenių, trokštantys ugdyti savyje dvasingumą, keisti savo gyvenimą ir santykį su Dievu ir kitais pagal Kristaus pavyzdį.

Rekolekcijas organizavo Varėnos dekanas kun. V.Virvičius ir rajono Švietimo centras. Joms vadovavo sesuo magistrė Judita, SJE. Ji nuoširdžiai ir kūrybiškai, pasitelkdama pačius įtaigiausius ir naujausius metodus, kalbėjo apie dvasingumą, grindžiamą aukščiausiomis vertybėmis.


Kapai virto gėlių darželiais

Vaikštau po kapines ir stebiuosi, kas dabar iš kapinių likę. Ogi gėlių darželiai! Vieni už kitus brangesnes gėles sodina, bet ar žino, kad toms importinėms gėlėms reikia ypatingos priežiūros. Kiek tokių kapelių, kur brangios gėlės pasodintos, o niekas jų nelaisto. Tikrai nieko neatsitiktų, jei žmonės būtų supratingesni: laisto savo artimųjų kapelį, o kodėl nepaliejus šalia esančio kapelio ir ten vystančios gėlytės. Bet ne, savųjų kapus puoselėjam, o jei dar netoliese koks kapas netvarkomas, kitas ir šiukšles prie jo sušluoja. Juk vis tiek šiukšlynas, žolėm apaugęs – taip mąsto žmonės, kurie savųjų kapus išgražina, o į šalia esančius žiūri su pašaipa. Geriausia ant kapų – juoda žemė ir pasodinta viena kita nelepi gėlelė. Baisu žiūrėti, kad ir vasarą, kai pats gėlių žydėjimas, kapai „papuošti“ dirbtinėmis gėlėmis. Net ir žiemą jos nėra gražu.


Nepamirštama šventė

Ilgai laukta šios šventės, kai bus teikiamas jaunuoliams Sutvirtinimo sakramentas. Spalio 22-ąją į vainikais išpuoštą Alantos Šv. apaštalo Jokūbo bažnyčią susirinko daug žmonių. Atvyko Panevėžio vyskupas Jonas Kauneckas, ką tik grįžęs iš Šventosios Žemės – Jeruzalės. 12 val. aukojamose šv. Mišiose vyskupui padėjo Klaipėdos Juozapo Darbininko parapijos klebonas kun. Saulius Damašius. Giedojo Utenos tremtinių choras, vadovaujamas buvusio alantiškio Adolfo Driuko.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija