Atnaujintas 2006 gruodžio 1 d.
Nr.90
(1490)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai

Nepamirštama šventė

Ilgai laukta šios šventės, kai bus teikiamas jaunuoliams Sutvirtinimo sakramentas. Spalio 22-ąją į vainikais išpuoštą Alantos Šv. apaštalo Jokūbo bažnyčią susirinko daug žmonių. Atvyko Panevėžio vyskupas Jonas Kauneckas, ką tik grįžęs iš Šventosios Žemės – Jeruzalės. 12 val. aukojamose šv. Mišiose vyskupui padėjo Klaipėdos Juozapo Darbininko parapijos klebonas kun. Saulius Damašius. Giedojo Utenos tremtinių choras, vadovaujamas buvusio alantiškio Adolfo Driuko.

Rimtis ir susikaupimas tvyrojo erdvioje bažnyčioje. Merginos ir vaikinai, iš viso 28 jaunuoliai, jų tėvai kviečiami arčiau altoriaus. Paaiškinama apeigų reikšmė ir eiga. Per pamokslą vyskupas kvietė melstis ištikus gyvenimo netikėtumams, išlikti oriais, tvirtais, neišduoti jausmų. Jis susirūpinęs kalbėjo, kad Lietuvoje tik 10 proc. žmonių lanko bažnyčią, pasidalijo įspūdžiais apie tai, kaip lietuviai nešė kryžių į Golgotą.

Šv. Mišių metu įsiterpdavo ir atsakinėdavo darnus choras. O kai suskambėjo operos „Nabukas“ „Vergų choras“, abejingų nebuvo.

Neoficialus ir šiltas bendravimas vyko po šv. Mišių, išėjus iš bažnyčios. Choristai sustojo ant laiptelių ir tęsė koncertą. Alantai skirtą dainą, kuriai muziką parašė pats vadovas, atliko duetas, jam pritarė choras. Ačiū maestro ir visam kolektyvui, ypač solistei Zitai Dindalienei už šią dovaną.

Pabendrauti su žmonėmis atėjo ir vyskupas. Maloniai šypsodamasis ėjo prie kiekvieno, dalydamas prisiminimui paveikslėlius su Švč. M. Marijos ir Jėzaus atvaizdais.

Šv. Mišiose ir šventėje dalyvavo žemės ūkio ministrė Kazimira Prunskienė. Taip pat atvyko viceministrė Virginija Žostautienė, kuri yra alantiškė. Didžiuojamės, kad turime protingą ir gabią kaimo žmonių rūpesčius suprantančią politikę. Ministrė vaišino simboliškai mažais duonos kepaliukais, dėkojo choristams už gražias giesmes ir dainas, šlovinančias Aukščiausiąjį ir Lietuvą.

Šventėje dalyvavusi Utenos apskrities viršininkė dr. Angelė Kaušylienė irgi galėjo įsitikinti, kokie darbai vyksta Alantos bažnyčioje.

Parapijos tikintieji dėkingi savo klebonui kun. Sigitui Sudentui už šią šventę ir už nuolatinį rūpestį gražinant bažnyčią.

Birutė ŠIUKŠTIENĖ

Alanta, Molėtų rajonas


Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija