Atnaujintas 2006 gruodžio 20 d.
Nr.95
(1495)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai

Pristatyme netrūko humoro

Kalėdinės parodos pristatyme
(iš kairės): fotomenininkas Saulius
Saladūnas, dailininkai Tomas
Rudokas ir Stasė Medytė
bei Panevėžio miesto
vicemeras Petras Luomanas

Panevėžio dailės galerijoje „XX“ veikia kalėdinė paroda „Angelas“. Joje eksponuojami Panevėžio krašto menininkų paveikslai ir keramika. Rengti čia tokią parodą tapo tradicija.

Parodos pristatymo iškilmes, kurios vyko pirmąją žiemos dieną, vedė dailininkas Tomas Rudokas. Jis priminė, jog čia savo kūrybą eksponuoja 18 menininkų, tačiau ne visi jie į šią šventę galėjo atvykti. T.Rudokas pasidžiaugė, kad profesionalių kūrėjų gretas papildė viena naujokė, kuri yra baigusi meno mokslus Šiaulių universitete. Iškilmių vedėjas ragino pirkti darbus: jeigu neturi pinigų, jų galėtų palaukti iki atlyginimo...

T.Rudokas pasiūlė išrinkti labiausiai patikusio parodos kūrinio, kuris krito į akį vos įžengus į galeriją, savininką, kuris bus apdovanotas kelione į Egiptą. Kol buvo išdalyti lapeliai, kuriuose turėjo būti įrašytos dailininkų pavardės, savo gražbylystę rodė Saulius Saladūnas. Garsus fotomenininkas nutarė skirti asmeninius prizus moteriškiausiam ir vyriškiausiam parodos dalyviui. Pirmoji prizą – angelo (žąsies) sparnelį – gavo Jolanta Rudokienė. Kaulinis angeliukas buvo įteiktas Ramūnui Grikevičiui. Tokie apdovanojimai meno gerbėjus linksmai nuteikė.

Pagaliau buvo paskelbta, kas keliaus į saulėtąjį Egiptą. T.Rudokas apgailestavo, kad labiausiai patikusio kūrinio autoriaus titulą turės dalytis du žmonės, todėl ... jam pačiam teks vykti į šią šalį. Jis paskelbė, kad Dianai Rudokienei atiteko prizas „Titaniko“ laivas ir kibiras arbatos. Šiuos žodžius menininkas ištarė pakankamai rimtai. Tai sukėlė linksmą šurmulį. R.Grikevičiui įteikta knyga.

Parodos atidaryme dalyvavo miesto vicemeras Petras Luomanas ir miesto savivaldybės Kultūros ir meno skyriaus vedėja Loreta Krasauskienė. Abu jie mielai bendravo su menininkais galerijoje. Vicemeras parodos dalyvius ragino kurti tai, kas galėtų džiuginti amžiais, o ne populiarinti pigų, bet greit nublankstantį, meną.

Kalėdinė paroda „Angelas“ veiks visą gruodį.

Bronius VERTELKA

Panevėžys

Autoriaus nuotrauka

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija