Atnaujintas 2006 gruodžio 22 d.
Nr.96
(1496)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai

Tikro ir nuoširdaus bendravimo!

Telšių vyskupo kalėdinis kreipimasis į vyskupijos tikinčiuosius

Mieli Tikintys Kristų, Broliai, Seserys,

Kasmet per Kalėdų šventes mus pasiekia Džiugioji žinia, Luko antrame skyriuje nusakyta tokiais žodžiais: „Angelas jiems tarė: Nebijokite. Štai skelbiu jums didį džiaugsmą… šiandien… jums gimė Išganytojas“ (Lk 2, 10).

Kasmet per Kalėdas vieni kitus sveikindami, linkime to džiaugsmo ir iš to džiaugsmo kylančios ramybės… Tačiau kad tas džiaugsmas taptų mūsų džiaugsmu, reikia kažko daugiau nei vieni kitiems tik žodžiais išsakytų palinkėjimų… Reikia Betliejaus piemenų pavyzdžiu skubėti į susitikimą su Išganytoju Kristumi.

Prieš šias Kalėdas, lankydamas mūsų vyskupijos dekanatus Jums kalbėjau, kad būtų absurdiškas nesusipratimas, jei mūsų žemiškajame tarpusavio bendravime mėgintume atšvęsti pažįstamo ar draugo gimtadienį be pačio to šventės „kaltininko“. Esą kam jo reikia? Iškelsime puotą ir be jo, o, svarbiausia, ne jam. Tarpusavyje vieni kitus apdovanosime dovanėlėmis, o kad sukaktuvininko toj šventėj nebus, brangesnes dovanėles vieni kitiems įteikti galėsime… Visi suprantame, kad taip „atšvęstas“ draugo gimtadienis būtų kažkoks absurdas, parodija… Ir vargu ar atneš tą džiaugsmą, kuris kyla tikro ir nuoširdaus bendravimo su draugais.

Nemalonu konstatuoti, kad mūsų dienomis vis daugiau žmonių taip bando atšvęsti didžiausio mūsų Draugo – Kristaus gimtadienį. Todėl Kalėdų džiaugsmas ir ramybė nepasiekia taip netinkamai Kalėdas šventusių žmonių širdžių. Ramybė ir džiaugsmas neateina į jų šeimas.

Kad Kalėdų džiaugsmas pasiektų mus ir mūsų šeimas, reikia susitikti su Kristumi. O tai įmanoma dviem būdais: dalyvaujant kartu su visa šeima šv. Mišiose – Eucharistijos šventime priimant Jėzų į savo širdis šv. Komunijoje ir skaitant bei įsiklausant į kitų skaitomą Dievo žodį – ypač Naująjį Testamentą ir jį apmąstant maldoje. Ypač bendrai šeimoje jį skaitant ir bendrai šeimoje meldžiantis.

Šių metų Advento pradžioje mūsų katalikiškus knygynus pasiekė Lietuvos Vyskupų Konferencijos išleisto Naujojo Testamento nauja laida su prel. Antano Rubšio komentarais. Kviečiame visas katalikų tikinčiųjų šeimas, visus mūsų vyskupijos tikinčiuosius įsigyti šį leidinį, o per šias Kalėdas įsiklausyti į visų Lietuvos vyskupų Advento proga parašytą ganytojų laišką apie Dievo žodžio – Šventojo Rašto, o ypač Naujojo Testamento reikšmę mūsų gyvenime. Naujasis Testamentas – tai Jo – Kristaus, Dievo, tapusio žmogumi, gimusio kūdikiu Betliejaus prakartėlėje, žodis mums. Jame Jis yra ir su Juo tame Dievo žodyje mes taip pat susitinkame.

Mieli Telšių vyskupijos Žemaičių žemės tikintieji, te šis visos Lietuvos Ganytojų laiškas pasiekia Jūsų širdis, tepadeda jis Jums dažnai susitikti su Kristumi Jo žodyje. Skaitant, apmąstant ir taip Kalėdų džiaugsmas tebūna Jūsų širdyse!

Jonas Boruta, SJ
Telšių vyskupas

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija