Atnaujintas 2006 gruodžio 22 d.
Nr.96
(1496)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai

Tegul Kalėdų slėpinio šviesa visuomet pasilieka jūsų širdyse ir namuose!

Lietuvos Vyskupų Konferencijos delegato užsienio lietuvių katalikų sielovadai kalėdinis sveikinimas

Marija su Kūdikiu.
Kadras iš šiuo metu Lietuvoje
demonstruojamo filmo
„Kristaus gimimo istorija“

Juk kūdikis mums gimė! Sūnus mums duotas; … Jo vardas bus…Ramybės Kunigaikštis (Iz 9:5)

Brangūs broliai ir seserys Kristuje,

siunčiu nuoširdžiausius kalėdinius sveikinimus Jums ir visiems kitiems, darbuojantiems lietuviškose parapijose, misijose, bendruomenėse ir organizacijose, skiriantiems savo laiką ir jėgas lietuviams katalikams trisdešimt šešiose pasaulio šalyse.

Kalėdų slėpinyje Dievas apsireiškė žmonijai per savo Sūnų Jėzų Kristų – „kūdikis mums gimė, sūnus mums duotas” (Iz 9,5). Per Kristų, kuris yra Dievo dovana žmonijai, mes galime rasti kelią sugrįžti į Dievo namus. Iki šios dienos Bažnyčia dalijasi šia dovana per Eucharistiją. Jonas Paulius II rašė: „Bažnyčia gavo Eucharistijos dovaną iš Kristaus, mūsų Viešpaties, kuria Jis dovanoja save patį, savo šventą žmogiškąją prigimtį ir taip pat savo išganingosios misijos dovaną“ (Ecclesia de Eucharistia, II sk.). Ir savo kalėdiniame apmąstyme 2005 metais popiežius Benediktas XVI sakė: „Kalėdos yra šviesos ir ramybės šventė, tai yra vidinės nuostabos ir džiaugsmo diena, kuri apima visą kūriniją, nes Dievas tapo žmogumi“.

Lietuviškos Kalėdų tradicijos tedžiugina jus, teatneša dieviškų dovanų jums visiems, ir tiems, kurie yra brangūs jūsų širdžiai! Tegul Kalėdų slėpinio šviesa visuomet pasilieka jūsų širdyse ir jūsų namuose! Tegul Kristaus meilė ir Jo dieviškas spindesys pasilieka su jumis per šias šv. Kalėdas ir per visus ateinančius Naujuosius metus.

Kristus gimė! Skubėkime Jį pagarbinti!

Prelatas Edmundas J. Putrimas,
Lietuvos Vyskupų Konferencijos delegatas
užsienio lietuvių katalikų sielovadai

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija