Atnaujintas 2006 gruodžio 22 d.
Nr.96
(1496)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai

Kaune yra ne Ramybės parkas,
o Senosios kapinės

Vytauto prospekte Kaune yra kapinių plotas, kuriame kadaise veikė liuteronų, musulmonų, katalikų ir stačiatikių kapinės. Jas 1959 metais sovietų valdžia uždarė. Giminės ir artimieji dalį mirusiųjų palaikų perkėlė į Petrašiūnų, Seniavos ir kitas kapines, o kita dalis liko žemėje.


Pamąstymų ir kūrybos metas

Mokiniai prie savo piešinių

Metų mozaikoje yra vieta rudeniui, spalvingam, šaltėjančiam, kartais niūriam ir lietingam. Ruduo – tai pamąstymo ir atsinaujinimo metas. Kiekvieno vaizduotėje Viešpats pasėjo po talento sėklelę, kad ją pasėtume išpurentoje dirvoje – savo širdyje ir augintume nuostabius meno kūrinius, per kuriuos galėsime atsiliepti į Dievo kvietimą.


Rekolekcijos mokiniams

Giesmės per Advento rekolekcijas.
Iš dešinės – Alytaus dekanas
kun. Arūnas Užupis ir Balbieriškio
klebonas kan. Robertas Bruzga

Gruodžio 15 dieną Balbieriškio pagrindinėje mokykloje vyko Advento rekolekcijos. Jose dalyvavo ne tik mūsų mokyklos, bet ir Kunigiškių pagrindinės, Balbieriškio žemės ūkio mokyklų mokiniai ir mokytojai bei rajono tikybos mokytojai. Šv. Mišias aukojo kapelionas iš Rietavo kun. Vytautas Tamašauskas, dalyvavo Alytaus dekanas kun. Arūnas Užupis. Skaitiniai buvo skaitomi lietuvių, rusų ir vokiečių kalbomis. Šv. Mišių metu giedojo Balbieriškio mokyklos mergaičių choras, vadovaujamas muzikos mokytojo Sauliaus Kondroto, smuiku griežė Prienų muzikos mokyklos mokinė Eglė Karčiauskaitė.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija