Atnaujintas 2006 gruodžio 22 d.
Nr.96
(1496)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai

Pamąstymų ir kūrybos metas

Mokiniai prie savo piešinių

Metų mozaikoje yra vieta rudeniui, spalvingam, šaltėjančiam, kartais niūriam ir lietingam. Ruduo – tai pamąstymo ir atsinaujinimo metas. Kiekvieno vaizduotėje Viešpats pasėjo po talento sėklelę, kad ją pasėtume išpurentoje dirvoje – savo širdyje ir augintume nuostabius meno kūrinius, per kuriuos galėsime atsiliepti į Dievo kvietimą.

Lapkričio 15 dieną Aleksoto dekanate, Šv. Mato vidurinėje mokykloje, vyko dekanato mokyklų mokinių piešinių „Dievo meilės ženklai žemėje“ paroda, kurią organizavo Vilkaviškio vyskupijos vaikų ir jaunimo sielovados centras, vadovaujamas s. Daivos Staškevičiūtės. Visa tai, ką Dievas sukūrė, dviejų amžiaus grupių vaikai vaizdavo savo kūryboje.

Džiaugiamės Dievo malone ir ta šviesa, kurią turime savo širdyje. Norime pasidžiaugti aktyviausiais parapijų mokyklų mokiniais: tai Kauno šv. Mato vidurinės mokyklos 5-9 klasių mokiniai (vadovės – dailės mokytoja Audronė Lazdauskienė, tikybos mokytoja Kristina Česnavičiūtė, etikos mokytoja Regina Liaudanskienė), Vaišvydavos vidurinės mokyklos 6-8 klasių mokiniai (tikybos mokytoja Valentina Habdankienė), Kauno J.Naujalio muzikos gimnazijos penktokė Paulina Bajarūnaitė, Vaidoto pagrindinės mokyklos 1-8 klasių mokiniai (tikybos mokytoja Inga Straigienė), Kauno rajono Šlienavos (tikybos mokytoja Laima Juodytė), Viršužiglio (dailės mokytoja Živilė Pacevičienė, 4 klasės mokytoja Lina Baronkovienė,) pagrindinių mokyklų mokiniai, Rokų Girininkų pradinės mokyklos mokiniai (tikybos mokytoja Inga Marcinkevičiūtė, dailės mokytoja Ramunė Dumbravienė), Prienų rajono Pakuonio pagrindinės mokyklos (tikybos mokytoja Virginija Baronienė), Prienų „Revuonos” vidurinės, „Ąžuolo”, Specialiosios pagrindinių 1-9 klasių ir „Nemuno“ pradinės mokyklų 1-4 klasių mokiniai. Šie vaikai, vadovaujami tikybos ir dailės mokytojų, dalyvavo piešinių konkurse.

Artimesnių mokyklų mokiniai patys dalyvavo renginyje, kuriame šlovino Viešpatį – visatos ir visos kūrinijos kūrėją – savo piešiniais, giesmėmis, šokiais, žaidimais. Svečius iš dekanato mokyklų pasveikino Šv. Mato vidurinės mokyklos direktorė Janina Zaparackienė ir kapelionas kun. Rimantas Simanavičius. Į bendrą ratą visus sukvietė bendrai maldai ir giesmei s. Daiva, jai gitaros akordais pritarė kunigas Rimantas.

Džiaugiamės, kad Šv. Mato mokyklos kolektyvas galėjo prisidėti, skyrė erdvę ekspozicijai, agapei, maloniai ir šiltai sutiko atvykusiuosius ir skyrė lėšų būtiniausioms priemonėms. Dėkingi esame ir Aleksoto dekanui kan. D.Brogiui už supratimą organizuojant renginį ir paramą eksponuojant vaikų darbus.

Motina Teresė yra pasakiusi: „Didelių darbų nėra. Yra tik maži darbai, atliekami su didele meile“. Visa, kas mes esame, esame iš Viešpaties malonės, todėl turime dalyti savo gautuosius talentus, kad Dievas galėtų duoti kitus. Išdrįskime žengti bent po mažą, bet tvirtą žingsnį link gėrio ir meilės.

Dalia BAJARŪNIENĖ,

tikybos mokytoja
Kaunas


Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija