Atnaujintas 2006 rugpjūčio 23 d.
Nr.62
(1462)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai

Linksminosi humoristai

Marcinkonių humoro grupės pasirodymas

Ketvirtosios respublikinės humoro
grupių šventės „Ėglis 2006“ žiūrovai

Rūta Averkiene

Rugpjūčio 5 dieną Marcinkonių etnografijos muziejaus klojime vyko ketvirtoji respublikinė humoro grupių šventė „Ėglis 2006“. Marcinkoniškiai ir svečiai turėjo puikią progą pasijuokti drauge su humoro grupių artistais iš Kaišiadorių, Matuizų ir Marcinkonių.

Pasak šios jau tradicine tapusios ir kas antri metai vykstančios šventės sumanytojų marcinkoniškių Rimutės Avižinienės ir Natalijos Čaplikienės, jau senokai joms norėjosi kurti tradicijas ir turėti savo, didžiausio Lietuvos kaimo, teatrų šventę. Todėl ir pavadinimą sumanė dzūkišką, ir labai jau vaidybos žanrui pritinkantį. Kadagys, dzūkiškai ėgliu vadinamas, – dygus, bet labai sveikas augalas. Kaip ir kandus humoristų pasijuokimas iš savo ir kitų ydų – nemalonus, bet sveikas.

Šių metų humoristų šventėje dalyvavę svečiai iš Kaišiadorių – estrados teatras „Vilties žibintas“, vadovaujamas Irenos Kazakevičienės, žiūrovams paliko bene didžiausią įspūdį. Kaišiadoriškiai, pasitelkę rytietiškus bei vakarietiškus motyvus, ne tik temperamentingai šoko, profesionaliai dainavo, bet ir meistriškai vaidino.

Kaimynų matuiziškių – humoro grupės „MTV“, vadovaujamos Irenos Čaplikinės, artistės juokėsi iš savęs ir kitų. Iš kaimiečių, nespėjančių paskui daugelį gyvenimo naujovių, nepiktai, tačiau su didele šmaikštumo doze juokėsi Marcinkonių humoro grupės „Spanguolė“ artistai, šventės svečiams suvaidinę Rimutės Avižinienės ir Natalijos Čaplikienės režisuotus vaizdelius.

Šaunu, kad kai vieni skundžiasi ir reiškia nesibaigiančias pretenzijas dėl įvairiausių sunkumų, kiti tiesiog juokiasi. Iš savęs, iš kitų, iš blogų savybių ir ydų. Hiperbolizuoti humoristiniai vaizdeliai iš nūdienos gyvenimo – puiki proga tari iš šalies pamatyti iki šiol nematytus savo ir aplinkinių trūkumus.

Rajono savivaldybės mero pavaduotojas Alvydas Valeiša artistams įteikė saldų šakotį. Marcinkonių seniūnas Vilius Petraška humoristus pagerbė padėkomis. Jų vadovai taip pat buvo apdovanoti molinėmis dzūkų meistrų puodynėmis.

Autorės nuotraukos

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija