Atnaujintas 2007 sausio 4 d.
Nr.1
(1498)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai

Kodėl yra taip, kaip yra

Jonas Mikelinskas daugiau kaip prieš keturiasdešimt metų staiga pagarsėjo savo romanu „Vandens nešėja“, vėliau romanais „Genys yra margas“, „Už horizonto – laisvė“, apsakymų bei apysakų rinkiniais, o pastaruoju metu į skaitytojus veržiasi ir straipsnių rinkiniai „Kelionė į Delfus“, „Ave, libertas“, „Žmogus ir jo legenda“ ir šiemet išleistas rinkinys „Kodėl yra taip, kaip yra“ (p. 448).


Ką dar pasiūlys samdytiniai „intelšizai?“

Už juodą, agresyviai įžūlią žuvies kąsnelio link sėlinančią katę plėšresni „mirties kultūros“ sėjėjai kai kuriuose leidiniuose. „Intelšizai“ – intelektualios šizofrenijos propaguotojai – samdytiniai kaip Melnragės žiurkės lenda į spaudinius per menkiausius plyšelius, turėdami šėtonišką tikslą – tai laisvos ES valstybės gyventojų – skaitytojų psichoarda. Laimė, kad dar susivokiame vertybių skalėje, žinome, pasak aukštaičių, „kokį puodą pirkti valgiui gaminti ir kuo jis skiriasi nuo naktinpuodžio“.


Viskas perkama ir parduodama

Atrodo, nieko stebėtina, kad perkame ir parduodame daugybę įvairiausių daiktų, tačiau apmaudu, kai perkame rinkėjų balsus, garbę, teisybę teisme, kai parduodame sąžinę. Taip sumaterialėjome, jog viską skaičiuojame tik pagal rinkos ekonomikos dėsnius. Net ir menas nusilenkia visagalei rinkos ekonomikai.

 
Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija