Atnaujintas 2007 sausio 19 d.
Nr.6
(1453)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai

Trys karaliai Gargžduose

Gargždų ateitininkai aplankė
ligoninėje besigydantį
kun. Juozapą Janauskį

Choristai ir choro vadovas
Petras Katauskis (sėdi kairėje),
Šv. arkangelo Mykolo parapijos
klebonas kan. Jonas Paulauskas,
Klaipėdos rajono
meras Vaclovas Dačkauskas

Jau tapo tradicija, kad Trijų karalių išvakarėse per Gargždus į Betliejų keliauja Trys karaliai. Juos veda žvaigždė, lydi angelų choras, tačiau jie „pasiklysta“ ir užeina į ligoninę, vaikų namus, savivaldybę, švietimo skyrių, seniūniją ir kitur pasiklausti, kur rasti gimusį pasaulio Valdovą – Išganytoją. Atsisveikindami visiems giesme palinki Dievo palaimos ir pašventinta kreida ant durų užrašo savo inicialus. Jau daugelį metų šią eiseną organizuoja Gargždų ateitininkai.

Sausio 6 dieną, šeštadienį, po 12 val. šv. Mišių, su pačiais mažaisiais parapijiečiais bažnyčioje susitiko Kalėdų Senelis. Vaikai Seneliui demonstravo, kaip jie moka melstis, žegnotis, ir visi gavo po gražią dėžutę saldainių.

Sekmadienį, sausio 7 dieną, po Sumos, bažnyčios didysis choras surengė kalėdinių giesmių koncertą, kurio choristai dėkojo Šv. arkangelo Mykolo parapijos klebonui kan. Jonui Paulauskui už nuolatinį dėmesį ir visokeriopą paramą. Taip pat padėkojo rajono savivaldybei, merui Vaclovui Dačkauskui už geranorišką pagalbą įsigyjant vertingus repeticijoms ir koncertams labai reikalingus vargonėlius.

Kazimiera Sipienė

Autorės nuotraukos

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija