Atnaujintas 2007 vasario 2 d.
Nr.9
(1506)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai

Nesutarimus reikia spręsti taikiomis priemonėmis

Paleidžiami taikos balandžiai

Sekmadienį, sausio 28-ąją, popiežius Benediktas XVI priminė Bažnyčios liturginiame kalendoriuje tą dieną minėtą didį Bažnyčios mokytoją šv. Tomą Akvinietį ir paminėjo taip pat tą sekmadienį švęstą Pasaulinę sergančiųjų raupsais dieną, pasveikino gausiai į Šv. Petro aikštę susirinkusius Italijos katalikų akcijos vaikus (jų buvo maždaug penki tūkstančiai), taip pat kreipėsi į Libano gyventojus, šalies politinius vadovus ir religines bendruomenes ragindamas išsaugoti taiką ir darnų sambūvį.


Skustuvo ašmenimis

Po JAV prezidento Džordžo Bušo metinio pranešimo per bendrą abiejų Kongreso rūmų posėdį, pirmą kartą per savo valdymo kadenciją, kai abiejuose rūmuose – Atstovų rūmuose ir Senate – turi daugumą jo politiniai priešininkai demokratai, Baltųjų rūmų šeimininko populiarumas nukrito iki žemiausio lygio per paskutiniuosius 50 metų. Nepaisant to, Dž.Bušas, kalbėdamas apie padėtį Irake, pareiškė, kad šiuo metu amerikiečiai vis dar gali pakeisti padėtį ir pasiekti pergalę.


Gimtosios kalbos – podukros vietoje

Kaip žinoma, Rusijos prezidentas V.Putinas 2007 metus paskelbė rusų kalbos metais. Ir įsakė negailėti pastangų ir lėšų, kad rusų kalba visoje buvusioje Sovietų Sąjungos teritorijoje įgautų jeigu ne antrosios valstybinės kalbos statusą, tai bent jau būtų vartojama oficialioje dokumentacijoje ir pan. Iš tiesų kai kuriose buvusiose sovietinėse „respublikose“ toks procesas vyksta sparčiai ir gana sėkmingai.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija